Tidsforbruk: under 20 min
Vanskelighetsgrad: middels
Porsjoner: 4


Ingredienser:

8 store skiver ristet grovt brød
2 ss rød pesto
250 g mozzarella
2 stk. stor tomatet i skiver
12 skiver spekeskinke
1 stor rødløk hakket

Pastasalat:
6 dl penne kokt og avkjølt
1 stk. rød paprika i terninger
1 stk. eple i tynne staver
2 stk. vårløk i ringer
1 boks maiskorn
2 dl kesam
4 ss lettmajones
2 ts tørket oregano
1 potte frisk timian

Fremgangsmåte:

Smør pesto på skivene (om ønsket kan du godt bruke vanlig grønn pesto). Fordel mozzarella (eller ridderost), tomat, skinke og løk. Salte og pepre og legg resten av skivene over. Settes inn i 150 grader varm ovn noen minutter så de blir "lune".

Bland avrent pasta med paprika, eple, vårløk og mais. Bland sammen kesam og majones og rør det inn. Smak til med oregano, salt og pepper. Pynt med små timiankvister til slutt.

  • Dagens middagstips er levert i samarbeid med www.mat.no.

Les hele saken
Les alt om:

Inger-Lise Kvås, redaksjonsjef

Vi setter stor pris på kommentarer og innspill i debattene våre. Vær forsiktig med personangrep og sjikane og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor. Takk for at du bidrar i debatten!