Under finner du oppskrift og fremgangsmåte. Deigen holder til huset og en god del pepperkakemenn og -kvinner. Vi har også laget en mal til pepperkakehuset om du ønsker å lage vårt hus.

Ingredienser:
225 g smør
1 ½ dl lys sirup
3 dl sukker
1 1/2 dl kremfløte
9 dl hvetemel
3/4 ts nellik
3/4 ts ingefær
3/4 ts pepper
3 ts kanel
1 1/2 ts bakepulver
ca. 1 dl hvetemel til utbaking

Melisglasur:
4 dl melis
1 eggehvite
noen sitrondråper

Rør sammen melis, lett sammenpisket eggehvite og noen dråper sitron. Tilsett mer melis om nødvendig. Hell glasuren i et kremmerhus av matpapir og klipp spissen av til en passe stor åpning. Pynt alle delene før huset settes sammen med smeltet sukker.

Fremgangsmåte:
En porsjon pepperkakedeig er nok til hus og ca. 60 pepperkaker. Stekes ved 175°C i 8-10 min. på midterste rille.

Dag 1

Bland sirup, sukker og smør i en kjele. Varm opp til sukkeret er smeltet. Ta kjelen av platen og avkjøl blandingen. Rør inn fløten. Tilsett mel og krydder og bland det hele godt. Dekk deigen til og la den stå kjølig til neste dag.

Dag 2

Kna deigen og kjevle ut leiven til den er ca. 3 mm tykk. Stikk ut figurer, skjær til hus, stek som angitt. Lim sammen tak og vegger med smeltet sukker.

Mal til pepperkakehuset finner du her.

Les hele saken
Les alt om:

Inger-Lise Kvås, redaksjonsjef

Vi setter stor pris på kommentarer og innspill i debattene våre. Vær forsiktig med personangrep og sjikane og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor. Takk for at du bidrar i debatten!