1 blomkålhode
1 stor gulrot
1 purre
2 stilker selleri
4 stilker kruspersille
1 ltr. kjøttkraft eller buljong (gjerne grønnsakbuljong)
salt og pepper
40 g smør/margarin
25 g hvetemel
2 eggeplommer
1 ½ dl fløte
bacon

Vask og rens blomkålen og del den i små buketter. Vask grønnsakene og skrell gulroten. Del alt i små biter og ha grønnsakene og kraften i en kjele.

Kok opp og la suppen trekke ca. 15 min. Smak til med salt og pepper. Sil fra kraften. Legg til side blomkålbukettene. Smelt fettet i en kjele og rør inn melet. Spe med kraften under kraftig omrøring. Legg i blomkål-bukettene og hold suppen varm. Rør sammen eggeplommer og fløte og ha i litt varm suppe.

Hell denne blandingen tilbake i suppen og rør til suppen tykner. Suppen skal ikke koke etter at egg/fløteblandingen er tatt i, men varmes kun til litt under kokepunktet. Server blomkål-suppe med et dryss av sprøstekte baconterninger oppå og grov, deilig gjærbakst.

Les hele saken
Les alt om:

Inger-Lise Kvås, redaksjonsjef

Vi setter stor pris på kommentarer og innspill i debattene våre. Vær forsiktig med personangrep og sjikane og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor. Takk for at du bidrar i debatten!