Alternativt grilltilbehør
Ta grillmiddagen til et nytt nivå med hjemmelaget tilbehør.

Sommertid betyr grilltid, og koteletter, pølser og flintsteker er favoritter hos mange. Men det går an å gjøre den tradisjonelle middagen litt mindre kjedelig - ved å servere hjemmelaget tilbehør ved siden av.
Salater, grønnsaksretter, marinader, dressinger, dipper og sauser tar grillmiddagen fra god til best. Og det beste av alt - det trenger ikke være verken vanskelig eller tidkrevende å lage sitt eget grilltilbehør.
2 ½ dl lettrømme
Slik gjør du:
Bland sammen ingrediensene, la de gjerne trekke i en halvtimes tid så smakene får satt seg.
3 dl couscous
Slik gjør du:
1. Tilbered couscous etter anvisning på pakken og avkjøl.
2. Tilsett finhakkede urter og hvitløk.
3. Bland olje, sitronsaft, sukker, salt og pepper sammen, hell over couscousen og bland godt. La det hele trekke smak i minst en time.
4 stk tomat
Slik gjør du
1. Skjær tomat og ost i skiver. Anrett på et fat.
2. Bland sammen olje, eddik og pepper og hell over. Topp med basilikumblader.
Salaten er best hvis den er romtemperert.
3 dl matyoghurt
Slik gjør du
1. Riv slangeagurken på råkostjernet og dryss på salt. La det trekke 5-10 minutter, og press ut vannet. Bland sammen med yoghurten.
2. Bland dette sammen med finhakket hvitløk. Smak til med nykvernet pepper.
100 g sukkererter
Slik gjør du:
1. Del grønnsakene i strimler eller store biter.
2. Surr dem raskt i en varm panne i et par minutter. Dryss med salt og pepper.
1 stk grønn paprika
Slik gjør du:
1. Finhakk paprika, chili og jalapenos. Bland sammen med limesaft og salt. La sausen trekke smak før servering.
NB! Denne er sterk!
Salater, grønnsaksretter, marinader, dressinger, dipper og sauser tar grillmiddagen fra god til best. Og det beste av alt - det trenger ikke være verken vanskelig eller tidkrevende å lage sitt eget grilltilbehør.
Rømme- og urtedressing
2 ½ dl lettrømme
2 ss sitronsaft
1 ss sukker
½ ts salt
½ ts nykvernet pepper
3 ss hakkede friske urter (f.eks rosmarin, basilikum, timian)
Slik gjør du:
Bland sammen ingrediensene, la de gjerne trekke i en halvtimes tid så smakene får satt seg.
Couscoussalat
3 dl couscous
2 ss hakket bladpersille
Slik gjør du:
1. Tilbered couscous etter anvisning på pakken og avkjøl.
2. Tilsett finhakkede urter og hvitløk.
3. Bland olje, sitronsaft, sukker, salt og pepper sammen, hell over couscousen og bland godt. La det hele trekke smak i minst en time.
Tomat- og mozzarellasalat
4 stk tomat
2 stk mozzarellaoster
2 ss god olivenolje
1 ss balsamicoeddik
½ ts nykvernet pepper
½ potte frisk basilikum, blader
Slik gjør du
1. Skjær tomat og ost i skiver. Anrett på et fat.
2. Bland sammen olje, eddik og pepper og hell over. Topp med basilikumblader.
Salaten er best hvis den er romtemperert.
Tzatziki
3 dl matyoghurt
1 stk slangeagurk
½ ts salt
3 båt hvitløk
½ ts nykvernet pepper
Slik gjør du
1. Riv slangeagurken på råkostjernet og dryss på salt. La det trekke 5-10 minutter, og press ut vannet. Bland sammen med yoghurten.
2. Bland dette sammen med finhakket hvitløk. Smak til med nykvernet pepper.
Grillede grønnsakspakker
100 g sukkererter
100 g sopp 2 stk vårløk
1 stk bukett brokkoli
1 ss olje til steking
½ ts salt
¼ ts pepper
Slik gjør du:
1. Del grønnsakene i strimler eller store biter.
2. Surr dem raskt i en varm panne i et par minutter. Dryss med salt og pepper.
Cajunsaus
1 stk grønn paprika
1 stk grønn chili
1 ss jalapeno
1 stk lime-kun saften
½ ts salt
Slik gjør du:
1. Finhakk paprika, chili og jalapenos. Bland sammen med limesaft og salt. La sausen trekke smak før servering.
NB! Denne er sterk!