Det finnes utallige knallgode milkeshakes, men tilsetter du en «dæsj» sjokolade er du nærmest sikret suksess. Vi har derfor funnet frem et utvalg milkshakesvarianter med sjokolade.

Les også: Lag soyasmoothies

Les også: Lysten på is?

Les også: Kiwi-kos


La deg friste med disse oppskriftene:

Enkel milkshake til to
Ingredienser:
  • 0,5 liter melk
  • Is (Vanilje eller sjokolade)
  • Sjokoladepulver (f.eks. O`boy) og/eller sjokoladesaus
  • Slik gjør du det:
    Hell melken i en bolle. Tilsett 4 kuler med is og bland inn ønsket mengde sjokoladepulver og/eller sjokoladesaus. Hvis du bruker vaniljeis er 2-3 spiseskjeer med sjokoladepulver passe mengde. Miks i miksmaster i 1-2 minutter og så er milkshaken klar!

    Sjokolade og karamell
    Ingredienser:
  • Helmelk
  • Vanilje eller sjokoladeis med sjokobiter
  • Sjokoladesaus
  • Cirka 2 ss karamellsaus
  • En dæsj med O`boy
  • Ekstra tilbehør:
  • Ferske jordbær eller bringebær
  • Hakkede nøtter
  • Non-stop
  • Slik gjør du det:
    Ha 5-7 store kuler med is opp i en blender eller lignende. Ha i saus etter smak og et par skjeer O`boy. Tøm i melk, men ikke alt på en gang. Beregn cirka en liter melk på tre personer. Tøm litt om gangen så shaken ikke blir for tyntflytende, den smelter fort uansett. Server i rause porsjoner i store glass. Nonstop og nøtter hakkes før de går oppi. Friske bær er godt på toppen.

    Sjokolademilkshake med banan og pistasj
Ingredienser:
  • 1 banan
  • 1/2 liter pistasj-is med skokoladebiter
  • Halv liter melk
  • O`boy
  • Erstatt eventuelt noe av melken med vaniljesaus for enda feitere og mer mettende shake
  • Slik gjør du det:
    Ganske enkelt kjør alt i blenderen.

    Shake med egg
    Ingredienser:
  • 2 dl Vaniljeis
  • 8 ss O`boy
  • 4 Egg
  • Eventuelt litt melk
  • Slik gjør du det:
    Pisk egg til eggedosis, bland vaniljeis og O`boy i en hurtigmikser. Melken er ikke nødvendig, men vil du ha tynnere milkshake kan du spe i litt. Du kan også bytte ut O`boyen med jordbær eller lignende.

    Kilder: Minkokebok.net, Matmons.net, Matoppskrifter123.no, Kakemonsen.no
Les hele saken
Les alt om:

Inger-Lise Kvås, redaksjonsjef

Vi setter stor pris på kommentarer og innspill i debattene våre. Vær forsiktig med personangrep og sjikane og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor. Takk for at du bidrar i debatten!