Dagens rett: Pannekaker med ost og pesto
Perfekt sommermat!
Tidsforbruk: under 20 min
Vanskelighetsgrad: lett
Porsjoner: 4
Grunnoppskrift pannekaker
Ingredienser:
3 dl hvetemel
½ ts salt
6 dl melk
4 stk. egg
2 ss smør
Bytt ut fint mel med en grov melblanding:
1 dl sammalt hvete, fin
½ dl lettkokte havregryn
ca 1 ½ dl hvetemel
Fremgangsmåte:
1. Ha mel og salt i en bolle. Visp sammen egg, melk og bland det gradvis inn i melet til røren er glatt og uten klumper. Bland i smeltet smør.
2. Dekk til røren og la den stå å svelle i ca. 30 minutter.
3. Varm en teflonpanne på middels varme og smelt litt smør. Hell i så mye røre at den så vidt dekker bunnen. Drei pannen så røren blir jevnt fordelt over hele bunnen. Snu pannekaken med en stekespade når den har stivnet på overflaten. Pannekakene skal være gulbrun på begge sider. Brett pannekakene i fire.
Cottage cheese- og pestofyll
Ingredienser:
1 beger cottage cheese
4 ss pesto
1 stk. rød paprika
½ stk. løk
Fremgangsmåte:
1. Bland cottage cheese og pesto og bland inn finhakket løk og paprika.
2. Fordel fyllet i fire kalde pannekaker og rull eller brett dem sammen.
3. Server gjerne med en grønn salat eller legg salat inni pannekakene sammen med fyllet.
- Dagens middagstips er levert i samarbeid med www.mat.no.
Denne saken ble første gang publisert 20/07 2009, og sist oppdatert 30/04 2017.