Tidsforbruk: under 20 min
Vanskelighetsgrad: lett
Porsjoner: 4


Grunnoppskrift pannekaker



Ingredienser:

3 dl hvetemel
½ ts salt
6 dl melk
4 stk. egg
2 ss smør

Bytt ut fint mel med en grov melblanding:
1 dl sammalt hvete, fin
½ dl lettkokte havregryn
ca 1 ½ dl hvetemel

Fremgangsmåte:

1. Ha mel og salt i en bolle. Visp sammen egg, melk og bland det gradvis inn i melet til røren er glatt og uten klumper. Bland i smeltet smør.

2. Dekk til røren og la den stå å svelle i ca. 30 minutter.

3. Varm en teflonpanne på middels varme og smelt litt smør. Hell i så mye røre at den så vidt dekker bunnen. Drei pannen så røren blir jevnt fordelt over hele bunnen. Snu pannekaken med en stekespade når den har stivnet på overflaten. Pannekakene skal være gulbrun på begge sider. Brett pannekakene i fire.

Cottage cheese- og pestofyll



Ingredienser:

1 beger cottage cheese
4 ss pesto
1 stk. rød paprika
½ stk. løk

Fremgangsmåte:

1. Bland cottage cheese og pesto og bland inn finhakket løk og paprika.

2. Fordel fyllet i fire kalde pannekaker og rull eller brett dem sammen.

3. Server gjerne med en grønn salat eller legg salat inni pannekakene sammen med fyllet.

  • Dagens middagstips er levert i samarbeid med www.mat.no.

Les hele saken
Les alt om:

Inger-Lise Kvås, redaksjonsjef

Vi setter stor pris på kommentarer og innspill i debattene våre. Vær forsiktig med personangrep og sjikane og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor. Takk for at du bidrar i debatten!