Tidsforbruk: under 20 min
Vanskelighetsgrad: lett
Porsjoner: 4


Ingredienser:

400 g kyllingkjøttdeig
ca. 2 ss smør til steking
ca. 300 g tagliatelle
1 bunt frisk grønn asparges , delt i to
1 beger cherrytomat , delt i to
4 stk. grovhakket vårløk
½ båt finhakket hvitløk
ca. ½ ts sukker
salt og pepper
1 dl matfløte
3 stk. eggeplomme
4 ss parmesan
8 blad frisk basilikum

Fremgangsmåte:

Stek kyllingkjøttdeigen i to omganger, slik at den blir stekt og ikke kokt. La den gjerne være i litt store biter, slik at den forblir saftig. Krydre med salt og pepper.

Kok pastaen etter anvisning på pakken.

Stek aspargesen i stekepanne 3-4 minutter. Tilsett cherrytomater, vårløk og hvitløk. Smak til med sukker, salt og pepper. Sukker gir sødme til tomatene. Ha den stekte kjøttdeigen tilbake i pannen og bland sammen.

Sil av vannet på pastaen. Pisk sammen eggeplommer og matfløte og hell blandingen over den varme pastaen. Rør godt om. Bland pasta, kjøtt og grønnsaker.

Anrett alt på tallerkener, riv over parmesan og pynt med basilikum.

  • Dagens middagstips er levert i samarbeid med www.mat.no.

Les hele saken
Les alt om:

Inger-Lise Kvås, redaksjonsjef

Vi setter stor pris på kommentarer og innspill i debattene våre. Vær forsiktig med personangrep og sjikane og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor. Takk for at du bidrar i debatten!