Dagens middagstips: Pestopoteter

Middelhavsinspirerte poteter som passer perfekt som en lett forrett eller som et godt tilbehør til middagen. Ser delikat ut og smaker fortreffelig!

Sist oppdatert
Tidsforbruk: 20 - 40 min
Vanskelighetsgrad: middels
Porsjoner: 4


Ingredienser:

800 g jevnstore potet
4 ss olivenolje
salt og pepper
1 dl pesto
1 dl revet parmesan
2 blad frisk basilikum
1 ss ristede pinjekjerner

Fremgangsmåte:

Vask potetene godt og del dem på langs. Ha potetene i en ildfast form og sprinkle over oljen. Krydre med salt og pepper og vend rundt slik at olje og krydder er jevnt fordelt over potetene. Legg potetene slik at snittflaten er opp. Stek potetene i ovn på 200 grader C til de er møre (ca 20 min).

Når potetene er møre fordeles pesto og revet parmesanost over. Gratinér potetene i ovn på 225 grader C til osten er smeltet.

Dryss basilikumblader og ristede pinjekjerner ved servering.

Bruk gjerne litt store mandelpoteter til denne retten.

  • Dagens middagstips er levert i samarbeid med www.mat.no.

Denne saken ble første gang publisert 29/12 2008, og sist oppdatert 30/04 2017.

Les også