Dagens middagstips. Kjøttboller og pasta

Bytt ut tomatsausen med spinat og bruk kyllingkjøttdeig, og du har en ny variant av en gammel klassiker!

Sist oppdatert
Tidsforbruk: under 20 min
Vanskelighetsgrad: lett
Porsjoner: 4


Ingredienser:

Kyllingkjøttboller:
600 g kyllingkjøttdeig
1 ts salt
1 ts pepper
70 g revet parmesan
1 stk. finhakket rød chili
4 båt finhakket hvitløk

Spinatsaus:
1,5 pk. frossen spinat
4 dl crème fraîche
3 båt finhakket hvitløk
2 dl hvitvin eller hønsebuljong
2,5 dl revet hvitost
salt og pepper etter smak

Båndspagetti etter mengdeanvisning på pakken

Fremgangsmåte:

Tin spinaten i mikro eller kaldt vann og la vannet renne godt av.

Kok båndspagetti som anvist på pakken.

Rør sammen alle ingrediensene til kjøttbollene og lag små boller.

Stek bollene på middels varme med litt smør eller olje i 10 - 15 minutter. Snu på kjøttbollene under stekingen.

Ha spinaten over i en liten kjele og tilsett resten av ingrediensene til spinatsausen. La sausen småkoke til den blir passe tykk. Smak til med salt og pepper.

Hell sausen over pastaen og server sammen med kyllingkjøttboller.

  • Dagens middagstips er levert i samarbeid med www.mat.no.

Denne saken ble første gang publisert 23/10 2008, og sist oppdatert 30/04 2017.

Les også