Tidsforbruk: over 60 min
Vanskelighetsgrad: middels
Porsjoner: 4


Ingredienser:

1 stk. squash i skiver
1 stk. aubergine i skiver
4 båt hvitløk i skiver
1 stk. laurbærblad
½ ts tørket timian
½ ts tørket oregano
4 stk. potet i skiver
4 stk. tomat i skiver
2 stk. rødløk i skiver
3 stk. rød paprika i biter
4 dl grønnsaksbuljong (utblandet)
saften av 1 stk. sitron
salt og pepper

Fremgangsmåte:

Legg squash- og auberginskiver på et fat og strø salt over. Legg noe tungt på en tallerken over det og la det stå i kjøleskapet i 1-2 timer.

Bland sammen hvitløk, laurbær, timian, oregano, salt og pepper.

Smør en ildfast form og legg i alle grønnsakene lagvis. Strø litt av krydderblandingen mellom hvert lag.

Hell halvparten av blandingen av buljong og sitron over formen og sett formen i ovnen på 200 grader C. Hell over resten av væskeblandingen etter 30 minutter.

La det stå i ovnen i ytterligere 20 minutter eller til grønnsakene er møre.

Om ønsket, kan man pynte retten med litt frisk timian før servering.

Tips: Bruk gjerne andre grønnsaker i denne retten, f.eks. minimais eller forkjellige typer paprika. Fetaost og tomatsaus kan serveres til hvis dette skal serveres som en ren vegetarrett.

  • Dagens middagstips er levert i samarbeid med www.mat.no.

Les hele saken
Les alt om:

Inger-Lise Kvås, redaksjonsjef

Vi setter stor pris på kommentarer og innspill i debattene våre. Vær forsiktig med personangrep og sjikane og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor. Takk for at du bidrar i debatten!