Tidsforbruk: 40 - 60 min
Vanskelighetsgrad: middels
Porsjoner: 4


Ingredienser:

8 stk. kyllinglår naturell

Tandoorimarinade:
10 stk. hel nellik
2 ts korianderfrø
2 ts spisskummenfrø
frø fra 10 stk. hel kardemomme
2 stk. løk
4 båt hvitløk
2 ss revet fersk ingefær
2 ts mild chilipulver , evt. paprikapulver + litt sterk chilipulver
2 ts pepper
1 ½ ts gurkemeie
3 ½ dl yoghurt naturell
1 dl sitronsaft

Tomat- og agurksalat:
4 stk. tomat i små terninger
½ stk. finhakket slangeagurk
½ stk. finhakket løk
2 ts finhakket frisk koriander
saften fra 1 stk. lime
½ ts sukker
litt salt

Fremgangsmåte:

Rist de hele krydderne noen minutter i en tørr stekepanne til de begynner å dufte godt. Avkjøl og støt dem i en morter. Ha grovdelt løk, hvitløk og finhakket ingefær i en hurtigmikser sammen med chili, pepper og gurkemeie. Kjør alt til en jevn mos. Tilsett yoghurt og sitronsaft. Flå av skinnet på kyllinglårene og del dem i to ved leddet. Skjær snitt i kjøttet for at marinaden kan trenge inn. Legg kyllingstykkene i marinaden. Mariner et døgn eller over natten i kjøleskap.

Legg kyllingstykkene i en ildfast form og hell over marinaden. Sett formen inn i ovnen ved 200 °C og stek i ca. 30 minutter eller til kjøttet er gjennomstekt.

Bland alle ingrediensene og sett salaten kaldt frem til servering.

Server kylling tandoori med tomat- og agurksalat, basmatiris, raita eller tzatsiki og chutney.

  • Dagens middagstips er levert i samarbeid med www.mat.no.

Les hele saken
Les alt om:

Inger-Lise Kvås, redaksjonsjef

Vi setter stor pris på kommentarer og innspill i debattene våre. Vær forsiktig med personangrep og sjikane og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor. Takk for at du bidrar i debatten!