Dagens middagstips: Kalkunfilet med estragonsaus
Klassisk kalkunfilet med vri!
Tidsforbruk: 20 - 40 min
Vanskelighetsgrad: middels
Porsjoner: 4
Ingredienser:
4 stk. kalkunfilet i skive
kvernet peppermiks
salt
Potetsalat med syrlig honningdressing:
1 kg kokt potet (nypoteter)
ca 200 g blandet salatblad
1 stk. sikorisalat (endivie)
2 stk. gul paprika i tynne strimler
1 stk. rødløk i tynne båter
1 ss hakket frisk gressløk
Dressing:
2 ss honning
½ dl hvitvinseddik
1 ½ ts salt
1 dl solsikkeolje
1 ts sitronskall
noen drag med pepperkvernen
Estragonsaus:
2 ss smør
1 pose béarnaisesaus
2 dl hvitvin
1 ½ dl matfløte
1 stk. eggeplomme
2 ss hakket frisk estragon
Fremgangsmåte:
Ha kvernet peppermiks i en skål og trykk kalkunskivenes kanter i krydderet. Dryss på litt salt og stek ca. 2-3 minutter på hver side i panne eller på grill. La kjøttet hvile litt i pannen. Server med potetsalat, grønnsaker og estragonsaus.
Legg endiviebladene i iskaldt vann, slik at de holder seg sprø. Skyll resten av salaten og riv den grovt opp. Del potetene i to, større poteter deles i skiver. Bland alt i en bolle. Bland ingrediensene til dressingen. Hell den gjerne over på et glass med lokk, slik at den kan ristes godt sammen før den helles over salaten.
Smelt smøret og ha i sauspulveret. Tilsett hvitvin og matfløte. La sausen koke noen minutter. Trekk kjelen til side og tilsett eggeplomme og hakket estragon under omrøring. Server straks. Sausen må ikke koke etter at eggeplommen er tilsatt, da kan den skille seg.
- Dagens middagstips er levert i samarbeid med www.mat.no.
Denne saken ble første gang publisert 26/04 2009, og sist oppdatert 30/04 2017.