Tidsforbruk: 40 - 60 min Vanskelighetsgrad: middels Porsjoner: 4


Ingredienser:

400 g cannellinibønner eller andre tørkede hvite bønner
1 dl olivenolje
1 dl hvitvin
1 l kyllingkraft
2 ss frisk timian
200 g pepperonipølse eller salamipølser
2 båt hvitløk
100 g revet mozzarella

Fremgangsmåte:

Bløt bønnene i rikelig med vann i ett døgn. Hell fra bløtevannet. Fres hvitløkbåtene i olje i en kjele, tilsett bønnene, fres dem litt og ha i hvitvin. Kok opp, ha på kyllingkraften. Legg i timiankvasten. La suppen småkoke i 30 minutter.

Skjær pølsene i skiver og stek dem sprø i smør.

Smak suppen til med salt og pepper og ha i limeskall. Hell på litt ekstra olje, dryss over mozzarella ost og gressløk og server suppen med pølsebitene i.

  • Dagens middagstips er levert i samarbeid med www.mat.no.

Les hele saken
Les alt om:

Inger-Lise Kvås, redaksjonsjef

Vi setter stor pris på kommentarer og innspill i debattene våre. Vær forsiktig med personangrep og sjikane og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor. Takk for at du bidrar i debatten!