Dagens middagstips: Torskefilet med feta og spinat
En spennende kombinasjon hvor spinat og fetaost utfyller hverandre og gir en smakfull opplevelse sammen med torsken.
Tidsforbruk: 20 - 40 min
Vanskelighetsgrad: lett
Porsjoner: 4
Ingredienser:
250 g snittet frisk spinat
800 g torskefilet
2 ss nøytral olje
150 g mager fetaost (i treninger)
1 stk. finhakket løk
2 ss sitronsaft
2 ts salt
½ ts pepper kvernet
Fremgangsmåte:
Vask spinat i rikelig med vann og fjern stilkene hvis de er grove. Rist spinaten tørr i et kjøkkenhåndklede eller i en salatslynge.
Bland fetaost med snittet spinat, løk, salt og pepper. Smør en ildfastform og dekk bunnen av formen med spinatblandingen. Del fisken i serveringsstykker og legg den oppå spinatblandingen. Hell sitronsaften over fisken og krydre med salt og pepper. Legg aluminiumsfolie over formen og sett formen inn i forvarmet ovn på 180 °C i ca. 15 min.
Forslag til tilbehør (4 porsjoner):
2 stk. rød paprika
1 stk. gul paprika
100 g aspargesbønner eller brekkbønner
1 pk. fersk babymais
1 ss nøytral olje f. eks rapsolje
2 ss soya saus
Rens og skjær grønnsakene i strimler. Fres de i varm panne med olje, i 3- 4 minutter under omrøring i en wok eller en høy stekepanne. Hell over 2 ss med soya saus før servering.
Retten serveres med naturris eller poteter.
- Dagens middagstips er levert i samarbeid med www.mat.no.
Denne saken ble første gang publisert 26/07 2009, og sist oppdatert 30/04 2017.