Tidsforbruk: 40 - 60 min
Vanskelighetsgrad: middels
Porsjoner: 4


Ingredienser:

Deig:
25 g gjær
3 dl lunkent vann
3 ss olje
1 ts salt
ca. 8 dl hvetemel

Pizzasaus:
300 g kyllingkjøttdeig
1 stk. finhakket løk
2 båt finhakket hvitløk
2 ss olje
6 ss tomatpuré eller ketchup
1 dl vann
2 ts tørket oregano
1/2 ts salt
1/2 ts pepper
6 dl revet hvitost

Fremgangsmåte:

Rør gjæren ut i lunkent vann i bakebollen. Ha i olje, salt og hvetemel. Elt deigen godt slik at den slipper redskap og bolle. La deigen heve til dobbel størrelse, ca. 1/2 time.

Lag sausen mens deigen hever. Stek kyllingkjøttdeig, løk og hvitløk i olje. Tilsett resten av ingrediensene. La sausen småkoke ca. 5 minutter.

Kjevle ut pizzabunnen og legg den på et bakepapirkledd stekebrett. Fordel sausen jevnt utover deigen. Dryss over ost.

Stek pizzaen midt i ovnen ved 225 °C til bunnen er stekt og osten er gyllen.

  • Dagens middagstips er levert i samarbeid med www.mat.no.

Les hele saken
Les alt om:

Inger-Lise Kvås, redaksjonsjef

Vi setter stor pris på kommentarer og innspill i debattene våre. Vær forsiktig med personangrep og sjikane og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor. Takk for at du bidrar i debatten!