Tidsforbruk: 20 - 40 min
Vanskelighetsgrad: middels
Porsjoner: 4


Ingredienser:

600 g svineschnitzel (flatbiff av svin i 0,5 cm tynne skiver)
1 ts salt
½ ts peppermiks
2 ss margarin eller olje til steking
320 g arborioris (risottoris)
400 g frisk spinat eller frossen spinat (halver da mengden)
1 ss olje
2 stk. rødløk
2 båt hvitløk , finhakket
4 ss finhakket frisk basilikum
12 dl kjøttbuljong (utblandet)
2 ss revet parmesan

Fremgangsmåte:

1. Skyll spinaten og damp den i vann til den faller sammen (trengs ikke ved bruk av frossen spinat). Press ut vannet og kjør den til en puré i en food processor eller med en stavmikser.

2. Finhakk rødløk og hvitløk. Fres det i en gryte med olje til løken er myk. Ha i risottorisen.

3. Hell 1 dl buljong i gryten. Kok opp og rør til risen har absorbert bujongen. Forsett på samme måte med 1 dl buljong av gangen til risen er myk og kremete. Bland inn spinat, basilikum og parmesan på slutten.

4. Krydre schnitzlene med salt og peppermiks. Stek dem i varm panne med olje ca. 1-2 minutt på hver side.

  • Dagens middagstips er levert i samarbeid med www.mat.no.

Les hele saken
Les alt om:

Inger-Lise Kvås, redaksjonsjef

Vi setter stor pris på kommentarer og innspill i debattene våre. Vær forsiktig med personangrep og sjikane og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor. Takk for at du bidrar i debatten!