Tidsforbruk: 40 - 60 min
Vanskelighetsgrad: middels
Porsjoner: 4


Ingredienser:

2 ss smør
3 ss hvetemel
4 dl melk
2 dl makaroni
100 g frosne erter
ca. 400 g seifilet eller annen kokt fisk
1 ts salt
½ ts pepper
4 stk. egg
1 dl revet hvitost
4 ss strøkavring

Hvit saus:
2 ss smør
4 ss hvetemel
6 dl melk
1 ts salt
½ ts pepper

Fremgangsmåte:

Smelt smør i en kjele ved svak varme. Tilsett hvetemel og rør blandingen jevn. Ta kjelen av platen. Tilsett litt og litt av melken og rør klumpfritt mellom hver gang. Sett kjelen tilbake på platen og kok opp mens du rører godt. La sausen småkoke i ca. 5 minutter. Smak til med salt og pepper.

Kok fisken, dersom den er rå. Rester etter gårsdagens fiskemiddag kan også fint brukes.

Kok makaronien som anvist på pakken. Ha makaroni, tinte erter, fisk, salt og pepper i den hvite sausen. Skill eggene og bland én og én eggeplomme inn i sausen. Stivpisk eggehvitene og skjær dem forsiktig inn med en slikkepott. Hell blandingen i en smurt ovnsfast form og strø revet ost og strøkavring på toppen. Stek gratengen på midterste rille i stekeovnen ved 200 °C i ca. 40 minutter til den har hevet seg godt og blitt gyllen.

Server med nykokte poteter og revne gulrøtter/revet eple, eventuelt rosiner tilsatt litt appelsinjuice.

  • Dagens middagstips er levert i samarbeid med www.mat.no.

Les hele saken
Les alt om:

Inger-Lise Kvås, redaksjonsjef

Vi setter stor pris på kommentarer og innspill i debattene våre. Vær forsiktig med personangrep og sjikane og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor. Takk for at du bidrar i debatten!