Dagens middagstips: Fylte pannekaker

Pannekaker med en alternativ vri!

Sist oppdatert

Grunnoppskrift pannekaker


Tidsforbruk: under 20 min
Vanskelighetsgrad: lett
Porsjoner: 4

Ingredienser:

3 dl hvetemel
½ ts salt
6 dl melk
4 stk. egg
2 ss smør

Fremgangsmåte:

1. Ha mel og salt i en bolle. Visp sammen egg, melk og bland det gradvis inn i melet til røren er glatt og uten klumper. Bland i smeltet smør.

2. Dekk til røren og la den stå å svelle i ca. 30 minutter.

3. Varm en teflonpanne på middels varme og smelt litt smør. Hell i så mye røre at den så vidt dekker bunnen. Drei pannen så røren blir jevnt fordelt over hele bunnen. Snu pannekaken med en stekespade når den har stivnet på overflaten. Pannekaken skal være gulbrun på begge sider. Brett pannekaken i fire.

Fyll med linser og bacon


Tidsforbruk: 20 - 40 min
Vanskelighetsgrad: lett
Porsjoner: 4

Ingredienser:

150 g grønne linser
1 l vann
2 ts salt
300 g bacon
1 stk. løk
2 ss smør
1 boks hakkede hermetiske tomater
1 stk. rød paprika
nykvernet salt og pepper

3 dl crème fraîche

Fremgangsmåte:

1. Skyll linsene godt i kaldt rennende vann. Kok opp vann, salt og linser i en kjele og la de småkoke under lokk i ca. 15 minutter eller til de er møre. Hell linsene i en sikt og la de renne av.

2. Rens løken og finhakk den. Tilsett ½ ss smør i en stor stekepanne og sprøstek baconet over sterk varme. Reduser varmen og tilsett finhakket løk. La det surre med baconet under omrøring til løken er blank og mør. Rens og kutt paprikaen i tynne strimler. Tilsett den i stekepannen sammen med herm. tomat og mais (hell av vannet først). La det hele småkoke i noen minutter. Smak til med salt og nykvernet pepper.

3. Fordel fyllet midt på 8-10 pannekaker. Rull dem sammen og legg dem i en ildfast form.

4. Fordel crème fraîche over pannekakene og stek dem midt i ovnen ved 200 ºC i ca. 15 minutter.

Server pannekakene med en grønn salat.

  • Dagens middagstips er levert i samarbeid med www.mat.no.

Denne saken ble første gang publisert 27/09 2008, og sist oppdatert 30/04 2017.

Les også