Dagens middagstips: Pannekaker med sjampinjong
Pannekaker er mer enn dessert!
Tidsforbruk: under 20 min
Vanskelighetsgrad: lett
Porsjoner: 5
Ingredienser:
1 porsjon stekte pannekaker (ca. 15 stk.)
Sjampinjongstuing:
300 g frisk sjampinjong
1 ½ dl seterrømme eller fløte/melk
1 ss soyasaus
1 ts sennep
salt og pepper
evt. 1 ss hvetemel til jevning
Pynt:
ca. 5 skive sprøstekt, speket kalkunfilet
Fremgangsmåte:
Bland mel og salt. Tilsett ca. halvparten av melken. Rør godt til en tykk og klumpfri røre. Tilsett resten av melken. Visp inn eggene. La røren svelle i ca. ½ time.
Smelt litt smør i en god og varm stekepanne. Hell i en øse med pannekakerøre og vend på pannen, slik at røren legger seg i et jevnt lag. Snu pannekaken når den har stivnet på oversiden og blitt gyllenbrun på undersiden.
Når pannekaken er stekt på begge sider, brettes den sammen og legges i et ildfast fat med lokk. Pannekakene holder da varmen, slik at alle kan spise sammen.
Skjær sjampinjongen i skiver og stek dem i smør i en stekepanne. Tilsett rømme eller fløte/melk. Smak til med soyasaus, sennep, salt og pepper. Om ønskelig kan sausen jevnes med hvetemel ristet ut i litt vann. La da stuingen koke 3-4 minutter før servering, for å unngå melsmak.
Grunnoppskrift pannekaker
- Dagens middagstips er levert i samarbeid med www.mat.no.
Denne saken ble første gang publisert 06/04 2008, og sist oppdatert 30/04 2017.