Mandag
Pastasalat med røkt laks

200 g røkt laks i terninger
2 dl pasta
100 gram revet ost
1 finsnittet rød løk
1 rød paprika i strimler
1/4 hode issalat
2 tomater, hakket

Dressing:
3 ss olivenolje
3 ss balsamicoeddik
1 ss hakket frisk oregano
2 små finhakkede hvitløksfedd
1/4 ts sennepspulver
1 klype grovmalt pepper

Kok pastaen etter anvisning på pakken, skyll den i kaldt vann og la det renne godt av.

Rør sammen ingrediensene til dressingen.

Bland den kokte pastaen med de øvrige ingrediensene unntatt tomatene. Slå dressingen over og bland forsiktig. Bland inn tomatene.

Fordel salaten i tortillalefser eller pitabrød rett før servering.

Tirsdag
Kylling i karri

Kjøtt fra 1 stor eller 2 små grillede kyllinger
Karri
1 løk
1 boks ananas
1 rød paprika
1 grønn paprika

Hakk løken smått, og brun i smør. Ha over karri, og la surre et par minutter. Ha i et par spiseskjeer hvetemel, og spe med hønsekraft eller vann + buljong til sausen har fått ønsket konsistens. Spe eventuelt med mer vann eller jevning. Ha i paprika i strimler, ananas i biter og kyllingkjøtt. La koke noen minutter.

Server med ris og salat til.

Onsdag
Fiskegrateng

750 g fiskefilet
1 pk dypfryste erter
8 ss hvetemel
5 ss smør
6 dl melk
1 ts salt
¼ ts revet muskat
6 egg
strøkavring/brødsmuler
4-5 porsjoner makaroni

Hell halvtinte erter i en ildfast form. Skjær fisken i små terninger. Legg fisken oppå ertene og dryss over litt salt. Smelt smøret, rør inn hvetemel og spe med melk. La småkoke 2-3 minutter. Smak til med salt, pepper og muskat. Avkjøl sausen litt. Visp eggene sammen i en bolle og bland det i sausen. Hell sausen over fisken.

Bland alt + makaroni i formen og dryss strøkavring over. Stek ved 200 grader i 35-40 minutter. Server med kokte poteter og eventuelt kokte grønnsaker.

Torsdag
Omelett med tomatsalsa

8 stk. egg
8 ss vann
100 gram revet ost

Tomatsalsa:
4 finhakkede tomater
4 dl hakket slangeagurk
4 ss virgin olivenolje
2 ts vineddik
2 ts sukker
salt og pepper
1 neve frisk basilikum, finhakket

Visp sammen egg og vann, og ha røren i en varm stekepanne med smeltet smør. La steke til omeletten er stiv. Legg på revet ost, og la steke et par minutter med lokk, slik at osten smelter.

Bland tomat og agurk og hell over olje og eddik. Smak til med sukker og pepper.

Server omeletten med tomatsalsa og godt brød til.

Fredag
Arkanas bakte potet med kjøttfyll

4 store bakepoteter
60 g grovrevet cheddar
60 g rømme
2 ss hakket koriander

250 g kjøttdeig
1 finhakket løk
1 ts malt spisskummen
en klype chilipulver
2,5 dl tomatsaus
50 g hermetiske røde bønner

1 avocado
½ tomat, uten frø, finhakket
1 ss finhakket løk
1 ss sitronsaft
noen dråper tabasco


Bak potetene ved 200 grader i 1 time og 15 minutter. Brun kjøttdegn. Tilsett løk, spisskummen og chili og stek til løken er myk. Rør inn saus og bønner. Kok opp og la småkoke til blandingen tykner. Avkjøl.

Skjær toppen av potetene og grav ut en del av fyllet. Grovhakk det du tok ut og bland halvparten av det med kjøttsausen, resten kan brukes til noe annet. Fordel sausen i potetene og dryss ost over. Stek ved 200 grader i ca 15 minutter.

Mos avocado og bland med tomat, løk, sitronsaft og tabasco.

Server potetene med guacamole, rømme og persilledryss.

Lørdag
Pizzahorn

1 kg. hvetemel
100 gr. smør
1 ts. salt
1 pk. gjær
7 dl. melk
6 ss. sukker

1 glass pizzasaus
200 gram kokt skinke, skåret i biter
1 liten purre i ringer
1 boks mais
150 gram revet ost

Bland alle ingrediensene til deigen, og la heve til dobbel størrelse. Kjevle ut deigen i sirkler, og skjær hver sirkel i "pizzastykker". Hvor store du vil ha de bestemmer du selv, har du barn i familien kan det lønne seg å lage de små, så kan heller de voksne spise flere.

Fordel pizzasaus, skinke, purre, mais og ost på hvert deigstykke, og rull deigen sammen fra den brede siden og inn mot spissen.

Søndag
Monjas Tacopai

Deig:
4 dl mel
1/2 ts salt
2 ts bakepulver
50 g smør
1 1/2 dl melk

Fyll 1:
1 hakket løk
500 g kjøttdeig
1 pose tacokrydder
1 dl vann

Fyll 2:
4 tomater hakkes
4 ss chilisaus
2 dl creme fraiche
4 ss majones
Hvit pepper
2 dl ost
1 boks mais
1 løk

Trykk deigen ut i en smurt form.

Fyll 1: Brun kjøttdeig og løk. Kok opp alt, og hell det i paiskallet.

Fyll 2: Bland alt og hell over fyll 1. Skjær en løk i ringer og legg oppå. Ha revet ost på toppen.

Stekes ved 250 grader i ca. 20 min på nederste rille.

Les hele saken
Les alt om:

Inger-Lise Kvås, redaksjonsjef

Vi setter stor pris på kommentarer og innspill i debattene våre. Vær forsiktig med personangrep og sjikane og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor. Takk for at du bidrar i debatten!