Hverdagsfiskesuppe med fiskepudding og reker

1 pose fiskesuppe
100 g fiskepudding eller fiskeboller
200 gram reker, renses
1 gulrot i små terninger
1/2 purre i tynne ringer
1 grovhakket løk
1 dl matfløte

Følg framgangsmåten på suppeposen, men bruk 1 dl mindre væske. Ha grønnsakene i suppen. Kok opp og la den koke den angitte tid. Tilsett fløte, kok opp.

Tilsett fiskepudding eller fiskeboller og la trekke noen minutter. Ha i reker rett før servering og smak suppen til med salt og krydder om nødvendig.

Tirsdag
Pytt-i-panne

400 g kjøttpølse eller annet kjøtt
1 gulrot
1 sellerirot
5 poteter
1 stk. grønn paprika
1 - 1 ½ løk
2 ss smør
½ ts salt
¼ ts pepper

Vask og rens grønnsakene. Skjær gulrot, selleri, poteter og paprika i små terninger. Hakk løken.

Skjær pølsene i terninger og stek den lett i en stekepanne. Brun så grønnsakene i små porsjoner, til de har fått en gyllenbrun farge.

La pølser og grønnsaker ettersteke sammen på svakeste varme, til grønnsakene er møre. Smak til med salt og pepper.

Onsdag
Arkanas italienske fiskegryte

2 finhakkede røde løk
1 knust hvitløksfedd
2 squash i terninger
en boks hakkede tomater
9 dl fiske- eller grønnsaksbuljong
90 g pasta i ønsket form
350 g fast hvit fisk, f.eks. Torsk, hyse eller kveite
1 ss hakket frisk basilikum eller oregano (eller 1 ts tørket)
1 ts revet sitronskall
1 ss maisenna
1 ss vann
salt/pepper

Fres løk og hvitløk mykt i litt olje. Tilsett squash og stek et par minutter til. Tilsett tomater og buljong og kok opp. Tilsett pasta og la småkoke under lokk ca 5 minutter.

Del fisken i biter og tilsett sammen med urter og sitronskall og la småkoke ca 5 minutter. Bland maisenna med vann og rør inn i sausen, la koke 2 minutter til det tykner. Smak til med salt og pepper. Noen ss tørr hvitvin tilsatt rett før servering er også godt.

Torsdag
Linsesuppe

1 hakket løk
1 hakket gulrot (stor)
1 stangselleri hakket
hvitløk
chili
250 gr linser (grønne eller røde)
1 boks hakket tomat
1 liter kraft
salt, pepper, og gjerne garam masala-krydder
hakkede krydderurter, persille eller koriander

Surr grønnsaker og krydder i olje til det er blankt, ha i linsene + krydder og surr litt til. Ha over tomater + kraft og la koke til linsene er møre. Kjør suppa med stavmikser til den blir tykk og glatt, og smak til med salt, krydder og friske krydderurter.

Fredag
Kylling-risotto

4 gulrøtter
4 stilker selleri
1 stor purre
2 båter hvitløk
2 ts karri
8 dl hønsebuljong (vann + terning)
140 g ris (ikke kokt)
1 grillet kylling uten skinn eller 4 kyllingfileter, stekt og i biter
kruspersille

Skjær grønnsakene i tynne strimler og fres dem raskt i varm panne i 2 ss buljong. Bland finhakket hvitløk med karri og resten av buljongen og ha i risen. Kok til risen er mør. Skjær kyllingkjøttet i biter og bland det i grønnsakene så alt blir varmt. Bland alt til slutt og strø over persille.

Lørdag
Vegetarlasagne

1 hakket løk
1 grovt revet gulrot
400 g hakket sopp
3 stilker stangselleri i små biter
3-4 hakkede hvitløksfedd
1 boks knuste hermetiske tomater
1 ts revet muskat
1 ts rosmarin
salt/pepper
1 dl smeltet smør
1 dl hvetemel
8 dl melk
lasagneplater
2 dl revet ost

Fres grønnsakene hver for seg og ha etterhvert over i en kjele. Tilsett tomater og krydder og la småkoke 5 minutter.

Visp sammen smør og mel i en kjele og spe med melk. La koke noen minutter. Legg hvit saus, grønnsaksrøre, lasagneplater og revet ost lagvis i en ildfast form. Første og siste lag skal være hvit saus. Dryss litt revet ost øverst og stek ved 175 grader i ca 40 minutter.

Søndag
Kyllingcurry

4 ss olivenolje
2 ss sennepsfrø
1 ts malt koriander
2 chili, i tynne skiver
1 ss ingefær, finhakket
2 løk, finhakket
1 ts gurkemeie
1 boks tomater, hakkede - ikke kraften
1 boks kokosmelk
3 kyllingfileter

Varm oljen i en gryte. Fres sennep og korianderfrø i 30 sek. Ha i chili, ingefær og løk, og fres til løken er myk. Ha i gurkemeie, tomater og kokosmelk. La curryen småkoke i 15 minutter.

Stek kyllingfiletene i litt olivenolje og salt. Del dem opp i biter før du legger dem over i curryen. Smak til med salt og pepper og server med ris og nanbrød.

Foto: Espen Grønli/godfisk.no
Les hele saken
Les alt om:

Inger-Lise Kvås, redaksjonsjef

Vi setter stor pris på kommentarer og innspill i debattene våre. Vær forsiktig med personangrep og sjikane og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor. Takk for at du bidrar i debatten!