Mandag
Biffstrimler i rød curry

500 gram biffkjøtt av god kvalitet i strimler
2 ss rød karripasta
4 dl kokosmelk
1 dl fløte
2,5 dl vann
1 terning hønsebuljong
1 ts sukker
3 stilker vårløk
1 rød chili
1 broccoli, delt i små buketter
1 liten håndfull frisk koriander
2 limeblader

Brun biffstrimlene i panne, og sett tilside. Skjær vårløken i tynne strimler, og stek raskt i samme panne. Tilsett karripasta og kokosmelk, og la småkoke i et par minutter før vann, fløte, sukker og hønsebuljong tilsettes.

Skjær chili i strimler, og ha over i pannen. Ha også i broccolibukettene, og la koke i noen minutter til broccolien er såvidt mør. Rett før servering tilsettes biffstrimlene, frisk hakket koriander og limeblader i tynntynne strimler.

Server med ris.

Tirsdag
Spinatsuppe

500 gram fersk spinat
5 sjalottløk
7 dl grønnsaksbuljong
3 dl melk
50 gram smør
2 ss hvetemel
Salt og pepper

Vask spinaten og fjern de grove stilkene. Hakk spinaten, og sett tilside. Skjær løken i tynne skiver, og surr i en stor panne eller gryte til den er gyllen. Ha i spinaten og la surre med til den faller sammen. Rør inn hvetemel og tilsett buljongen, rør godt. Kok opp, og tilsett melken. La trekke under lokk i ca 15 minutter, smak til med salt og pepper. Ha suppen i en blender og kjør til den er jevn. Server med godt brød.

Onsdag
Alt i ett panne med grønnsaker

2 centimetertykke skiver kålrot
2 gulrøtter
1 grønn paprika
1 rød paprika
10 cherrytomater
4 poteter
4 røkte kjøttpølser uten skinn

Skjær kålrot, gulrot og poteter i centimetertykke terninger. Skjær paprikaen i store strimler. Ha alle grønnsakene i et ildfast fat. Fordel tomatene og pølse i biter. Rør godt rundt, og ringle over olivenolje.

Torsdag
Sheperd's pie

500 gram kjøttdeig
1 liten pose frosne erter
2 gulrøtter
1 liten purre
1 løk
8 middels store poteter
2 dl fløte
1 hvitløksfedd
1 boks hakkede tomater
2 dl kraft (evt vann+buljongterning)
100 gram revet ost

Kok potetene og mos dem sammen med fløten og presset hvitløk. Smak til med salt og pepper.

Stek kjøttdeig i panne. Skjær gulrøtter i små terninger, purren i tynne ringer og løk i små terninger. Bland inn grønnsakene i kjøttet, og tilsett tomatene og kraften.

Ha blandingen i en ildfast form, og fordel potetmosen over.

Fredag
Svinefilet med soppstuing

800 gram svinefilet
1 liter blandet sopp
4 dl kremfløte
2 dl melk
1 ss hvetemel
1 buljongterning
3 ss smør
2 ss soyasaus
salt og pepper

Rens soppen og skjær i skiver. Stek soppen i panne med godt med smør. La soppen steke til den har krympet godt inn og har blitt gyllen og litt sprø i kantene. Dryss på hvetemel, og spe med melk, fløte og soyasaus. Tilsett buljongterningen. Sett lokk på og la småkoke i 15 minutter til stuingen har tyknet.

Skjær svinefileten i centimetertykke skiver. Krydre med salt og pepper, og stek i panne til filetene er nesten gjennomstekt.

Lørdag
Urtefylte kyllinglår

8 kyllinglår med skinnet på
1 håndfull estragon
4 hvitløksfedd
1 ss friskpresset sitronsaft
2 stilker vårløk

Finhakk estragon og vårløk, press hvitløk, og bland sammen med sitronsaften. Fyll blandingen under skinnet på kyllingen. Ha lårene i et ildfast fat. Krydre med salt og pepper og pensle lårene med olje.

Stek kyllingen på 180 grader i cirka 40 minutter.

Server til ris, pasta eller poteter med en salat ved siden av.

Søndag
Kveitefilet med rotpure og aspargesbønner

800 gram kveitefilet uten skinn og ben
1,3 kilo blandede rotgrønnsaker (poteter, gulrøtter, sellerirot)
1 liter melk
50 gram smør
1 pakke aspargesbønner

Kutt opp grønnsakene i biter, gulrøttene og selleriroten litt mindre enn potetbitene. Kok i melk til de er møre. Hell av melken, og ha grønnsakene i en foodprocessor. Spe eventuelt med mer av melken dersom pureen blir for tykk.

Skjær kveitefileten i fire like store stykker. Krydre med salt og pepper og stek i smør i panne. Stek aspargesbønnene lett i panne til de er såvidt møre.

Server fisken med rotpureen og aspargesbønnene. Ønsker du saus er en lett sjysaus godt til.
Les hele saken
Les alt om:

Inger-Lise Kvås, redaksjonsjef

Vi setter stor pris på kommentarer og innspill i debattene våre. Vær forsiktig med personangrep og sjikane og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor. Takk for at du bidrar i debatten!