Ukesmeny uke 44

Denne ukens meny består blant annet av fårikål, lammefilet med myntecouscous og "hjemmelaget" fiskesuppe.

Sist oppdatert
Mandag
Kyllingburger med mangosalsa

600 gram kyllingkjøttdeig
8 skiver landbrød
8 cherrytomater
4 store salatblader

Mangosalsa:
1 moden mango
2 modne tomater
1 hakket rødløk
1 rød chili
Saften fra 1 lime
½ ts soyasaus
2 ss frisk hakket koriander

Rør kjøttdeigen seig med salt og vann. Varm landbrødene i panne eller i ovnen. Legg kyllingfileten på en skive sammen med salat og cherrytomater i skiver.

Hakk mango, tomater, rødløk og chili smått. Bland med limesaft, soyasaus og koriander. Fordel mangosalsaen oppå kyllingfiletene. Legg de siste landbrødskivene på toppen.

Tirsdag
"Hjemmelaget" fiskesuppe

1 pose fiskesuppe
400 gram torskefilet
2 gulrøtter i skiver
1 purre i ringer

Kok suppen etter anvisning på pakken. Ha i fiskefilet i biter, gulrøtter og purre. La trekke til fisken er gjennomkokt. Server med godt brød og et urtedryss.

Onsdag
Kjøttboller med pasta

500 gram kjøttdeig eller karbonadedeig
2 bokser hermetiske tomater
1 rød chili
1 håndfull friske urter, eller 2 ss tørkede, for eksempel basilikum, oregano og persille
3 hvitløksfedd
1 løk
10 dråper tabasco

Rør kjøttdeigen seig med litt vann og potetmel. Dann små boller som stekes brunes i panne. Hakk chili og løk, og press eller finhakk hvitløken. Stek gyllent i panne. Ha over i en kjele, og tilsett hermetiske tomater, tabasco og friske urter. La småputre til kjøttbollene er ferdige. Server med fersk pasta.

Torsdag
Gourmetomelett med sopp

8 egg
1 dl fløte
1 løk
300 gram blandet sopp, for eksempel kantareller og champignon

Visp eggene med fløten, krydre med salt og pepper. Hakk soppen og løken i biter, og stek i panne. Når løken har blitt myk og soppen gylden tilsettes eggeblandingen. Stek til omeletten er gjennomstekt, og server med godt brød.

Fredag
Kylling tikka masala med nanbrød og raita

4 kyllingfileter
1 løk
1 paprika
1 chili
1/2 glass tikka masala-pasta (Krydder blandet med olje på glass, fås i velassorterte dagligvarebutikker)
4 tomater
2 dl fløte
En håndfull frisk koriander
Raita kryddermiks (eller bland krydderne selv)
2 dl matyoghurt
1/4 agurk
1 tomat
Nanbrød (hjemmebakte eller kjøpte)


Hakk kyllingfilet, løk og paprika i strimler. Hakk chilien smått. Stek kyllingen og løken i panne, og tilsett paprikaen og chilien mot slutten av steketiden. Ha over i en gryte. Kjør tomatene i en blender slik at de er knuste og flytende. Ha tikka masala-pastaen over i gryten, og bland godt. Tilsett tomatene og fløten, la koke et par minutter.

Bland kryddermiksen med yoghurten, og tilsett finhakket agurk og tomat. Pensle nanbrødene med smør, og stek rett før servering.

Lørdag
Lammefilet med myntecouscoussalat

4 fileter av lam a ca 150 gram
3 dl couscous
2 nektariner
1 rødløk
2 tomater
1 håndfull frisk mynte
1/2 dl olivenolje
4 ss sitronsaft

Kok couscousen etter anvisning på pakken. Bland i hakkede nektariner, rødløk og tomater i tynne skiver, mynte, olivenolje og sitronsaft. Sett til side.

Krydre lammefiletene godt med salt og pepper. Varm olje i pannen, og tilsett litt soyasaus. Stek lammekjøttet i oljeen/soyasausen, og server filetene ved siden av couscoussalaten.

Søndag
Fårikål

1 kilo lammekjøtt med ben i biter
1 ½ kilo hodekål
2 ½ ts salt
5 ts hel pepper
3 dl vann

Hvis du har kjøpt et helt kjøttstykke skjæres det i passende biter. Skjær kålen i båter.

Legg kjøtt og kål lagvis med salt og pepper i mellom. Nederst skal kjøtt, med den fete siden ned. Øverst skal det være kål.

Hell over kokende vann, og sett gryten på middels varme. La koke opp, og la trekke over svak varme til kjøttet er mørt, ca 1-2 timer.

Server kokte poteter til.

Denne saken ble første gang publisert 29/10 2007, og sist oppdatert 30/04 2017.

Les også