Ukesmeny uke 40

Denne uken kan vi friste med blant annet kyllingpai, tacopizza og biffkarbonader. Vel bekomme!

Sist oppdatert
Mandag
Svinefilet i pitabrød

600 gram svinekjøttdeig
8 pitabrød
1 salathode
4 tomater
1 purre
½ agurk

Stek kjøttet, krydre med salt, pepper og paprikapulver. Varm pitabrødene i stekeovnen, og fordel svinefilet, salatblader, tomatskiver, purre i ringer og agurk i tynne staver i pitabrødene. Ha gjerne en dressing over.

Tirsdag
Kyllingpai

Paideig:
50 gram smør
100 gram hvetemel
1 ss vann

Fyll:
Skinn- og benfritt kjøtt fra 1 kylling
1 rød paprika i strimler
2 egg
2 dl melk
½ ts salt
½ ts pepper
2 dl revet ost

Ha ingrediensene til paideigen i en kjøkkenmaskin, og kjør til deigen er smidig. Trykk deigen ut i en paiform. Ha i kyllingen og paprikaen. Vips egg, melk og krydder, og ha over. Dryss over osten. Stek ved 200 grader i cirka 25 minutter. Server med en salat og godt brød til.

Onsdag
Pasta med tunfisk

400 gram pasta
3 vårløk
1 boks tunfisk i vann
½ fennikel, finhakkes
1 rød paprika i små terninger

1 hvitløksfedd
2 ss olivenolje
2 ss sitronsaft
Salt og pepper

Kok pastaen og ha den i en bolle. Fordel fisk, hakket vårløk, finhakket fennikel og paprika over pastaen. I en liten bolle blandes olje og sitronsaft sammen med finhakket hvitløk og salt og pepper. Ha dressingen over pastablandingen, og bland godt.

Torsdag
Pølse- og makaronigrateng

200 gram makaroni
4 røkte kjøttpølser uten skinn
5 dl melk
3 ss smør
4 ss mel
3 egg
100 gram revet ost

Kok makaronien, og hakk kjøttpølsene. Lag hvit saus ved å smelte smør, røre i hvetemel og spe med melk. Ha i eggene. Fordel makaroni og pølsebitene i en ildfast form, og hell sausen over. Ha osten på toppen, og stek ved 175 grader i ca 30 minutter, eller til osten er smeltet og gylden.

Fredag
Tacopizza

Deig:
3 dl lunkent vann
½ pk. gjær
2 ss olje
1 ts salt
ca. 7 dl hvetemel
Fyll:
1 boks hermetiske tomater
1 glass tacosaus
1 ss sukker
400 gram kjøttdeig
1 pose tacokrydder
1 boks mais
1 løk
1 paprika
4 dl revet ost
1 pose salte tortillachips

Bland ingrediensene så deigen er jevn og glatt. La heve til dobbel størrelse.
Ha de hermetiske tomatene, sukkeret og tacosausen i en kjele. Krydre med salt og pepper, og la koke i 15 minutter.

Stek kjøttdeigen og tilsett kryddermix og 1 dl vann. La koke til væsken er borte.
Kjevle ut pizzadeigen, og ha over sausen. Fordel kjøttdeigen, og ha over mais, løk i ringer og paprika i strimler. Fordel tortillachipsene utover, og dryss til slutt osten over.

Stek midt i ovnen på 175 grader til osten er smeltet og gylden, og tortillachipsene har fått gyldne kanter.

Lørdag
Hjemmelagde biffkarbonader med wokede grønnsaker

600 gram karbonadedeig
1 egg
potetmel
2 løk
2 gulrøtter
1 broccoli
1 pk sukkererter
2 paprika
12 poteter

Del potetene inn i båter, ha de i en langpanne med litt olje eller smør. Krydre med salt og pepper, og stek i ovn på 200 grader til potetbåtene er gyldne og oppblåste.

Bland karbonadedeigen med 1 egg, litt potetmel og vann, og bland ingrediensene til deigen er seig. Del inn i 8 karbonader. Stekes i panne sammen med løk i ringer.

Skjær gulrøttene i tynne staver og del broccolien i små buketter. Ha i kokende vann i et par minutter. Hell av vannet, og ha i varm panne med litt olje. Ha også i sukkerertene og paprika i strimler. La woke i et par minutter.

Søndag
Urtefylt baconsurret kyllingfilet med wokede grønnsaker

4 store kyllingfileter
Friske urter, for eksempel rosmarin og estragon
4 baconskiver
1 pk sukkererter
1 rød paprika
6-7 sjampinjonger

Bank kyllingfiletene flate, fordel de på et ark plastfolie, taksteinlagt. Fordel urtene utover «kyllingteppet», og snu rullen slik at du har kortsiden mot deg, og rull sammen. Legg baconskiver utenpå kyllingrullen, og knyt med hyssing for å holde rullen sammen. Stek rullen i panne på middels varme til den er gjennomstekt. La rullen hvile noen minutter før du skjærer den i skiver.

Del paprikaen i strimler, sjampinjongene i skiver, og stek lett sammen med sukkerertene. Server grønnsaksblandingen og ris til kyllingskivene.



Denne saken ble første gang publisert 01/10 2007, og sist oppdatert 30/04 2017.

Les også