Mandag
Hjemmelaget blomkålsuppe

1 blomkål
1 stor gulrot
1 purre
2 stilker selleri
4 stilker kruspersille
1 liter kjøttkraft eller buljong (gjerne grønnsakbuljong)
salt og pepper
40 g smør/margarin
25 g hvetemel
2 eggeplommer
1 ½ dl fløte
bacon

Vask og rens blomkålen og del den i små buketter. Vask grønnsakene og skrell gulroten. Del alt i små biter og ha grønnsakene og kraften i en kjele.

Kok opp og la suppen trekke ca. 15 min. Smak til med salt og pepper. Sil fra kraften. Legg til side blomkålbukettene. Smelt fettet i en kjele og rør inn melet. Spe med kraften under kraftig omrøring. Legg i blomkål-bukettene og hold suppen varm. Rør sammen eggeplommer og fløte og ha i litt varm suppe.

Hell denne blandingen tilbake i suppen og rør til suppen tykner. Suppen skal ikke koke etter at egg/fløteblandingen er tatt i, men varmes til litt under kokepunktet. Server blomkål-suppe med et dryss av krutonger og sprøstekte baconterninger.
Tirsdag
Gratinert seifilet

800 gram seifilet
4 gulrøtter
1 purre
1 rød paprika
1 dl fløte
100 gram ost
Salt og pepper

Skjær fisken i skiver/biter, og fordel i en ildfast form. Krydre godt med salt og pepper. Del gulrøttene i skiver, og la få et lett oppkok slik at de er halvveis møre. Fordel gulrøttene og purre i ringer over fisken. Hell over fløten, og strø revet ost på toppen.

Stekes på 200 grader til osten er gyllen. Server med kokte poteter.

Onsdag
Squashlasagne (vegetarisk)

3 squash, i tynne skiver på langs
2 bokser hermetiske tomater
1 stor løk, i tynne skiver
Pastaplater
Frisk basilikum, oregano og timian
Salt og pepper
100 gram ost

Ha litt olivenolje i en ildfast form. Ha omtrent halvparten av squashen, tomatene, løken og pastaplatene lagvis i formen. Ha over halvparten av osten, friske urter og et dryss av salt og pepper. Gjenta lagene, avslutt med ost på toppen.

Stek lasagnen i ovnen på 180 grader i ca 30 minutter

Torsdag
Arkanas kyllinggryte med tomat- og ostesaus

1 boks tomater
4 kyllingfileter
6 poteter
1 paprika
1 hvitløksfedd
1 rød chili
2 ss hakkede friske urter
2 dl kraft
salt/pepper
1 beger naturell kremost

Stek kyllingen gyllen i olje og legg dem til side. Del potetene i terninger og stek i olje til de er knapt møre. Tilsett hakkede tomater, paprika i biter, hakket hvitløk, hakket chili og urter. Rør rundt og stek i 4-5 minutter. Skjær kyllingen i biter og tilsett i gryten sammen med kraft. Kok opp og la trekke til kraften har kokt inn til det halve. Smak til med salt og pepper. Rør kremosten myk med litt fløte eller melk og ha i gryten.

Fredag
Skinke og pastasalat med hvitløksdressing

2 små eller 1 stor hjertesalat
10 cherrytomater
2 avokado
1 rødløk
1 gul og en grønn paprika
400 g røkt skinke
300 g pasta

Dressing:
2 finhakkede hvitløksfedd
1 ss frisk kruspersille
1 ss frisk gressløk
3 dl rømme
Saften fra 1/2 sitron
Salt og pepper
Hakk opp alle ingrediensene til salaten, og bland godt.

Bland alt til dressingen. Hvis du ønsker å blande dressingen med salaten bør du vente til rett før servering. Det går også fint å servere dressingen ved siden av. Server med godt brød, og du har et fullverdig måltid!

Lørdag
Tex-mex burgere

800 gram kjøttdeig
2 egg
1 pose tacokrydder
2 ss mel

Guacamole:
2 modne avocadoer
saften fra 1 stor lime
½ finhakket gul løk
½ finhakket tomat
salt og pepper

Bland kjøttdeig, egg, krydder og mel til det blir en seig masse. Del i 8 deler, trykk flate og legg til side.

Ha avocadokjøttet i en bolle, bruk en morter eller en gaffel til å mose det til det blir en puré. Ha i limesaft, løk og tomat. Bland godt, og smak til med salt og pepper.

Stek burgerne noen minutter på hver side i panne eller på grill. Varm hamburgerbrødene et par minutter. Server burgerne med et lag guacamole, salat, tomatskiver, salsasaus og løkringer.

Søndag
Kyllingfilét med sennep og chilimarinade

Denne marinaden inneholder sterk sennep, men smaken blir allikevel mild etter at kyllingen er stekt.

4 store kyllingfileter

Marinade:
4 ss Dijonsennep
1 ss sitronsaft
1 ss olivenolje
1 chili, finhakket
Salt og pepper

Bland alle ingrediensene til marinaden, ha kyllingen i, og la stå i en times tid. Kyllingen kan også med fordel deles opp i strimler, da blir retten ekstra smakfull. Skal du grille bør du feste strimlene på spyd, slik at de ikke forsvinner mellom sprinklene.

Stek eller grill kyllingen til den er gyllen og såvidt gjennomstekt.

Server med ris og en god salat.

Les hele saken
Les alt om:

Inger-Lise Kvås, redaksjonsjef

Vi setter stor pris på kommentarer og innspill i debattene våre. Vær forsiktig med personangrep og sjikane og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor. Takk for at du bidrar i debatten!