Ukesmeny uke 36

Hva sier du til pasta med tomat, ruccula og oliven eller rekecouscous i pitabrød? Oppskrifter på blant annet disse rettene finner du i Kvinneguidens ukemeny denne uken!

Sist oppdatert
Mandag
Pasta med tomat, ruccola og oliven

500 g spaghetti, gjerne fullkorn
4 fedd hvitløk
2 frisk rød chili, eller etter smak
olivenolje
250 gram cherrytomater
Sorte oliven
salt, pepper
Fersk mozzarella
h Kok pasta. Surr hvitløk og chili i olivenolje et par min, tilsett tomater og oliven (husk å fjerne stenen først). La surre et par minutter. Hell vannet av pastaen, og ha over tomat/oliven-blandingen. Smuldre mozzarella over.

Server med godt brød.

Tirsdag
Empanadas

400 g hvetemel
200 g kaldt smør i biter
1 ts salt
2 vispede egg
1 dl vann
300 g kokte moste poteter
300 g kjøttdeig
1 løk
2 egg
2 ts paprikapulver
2 ss persille
1 ts salt
pepper
1 chili

Smuldre sammen smør og mel. Tilsett salt, egg og nok vann til en fast deig. La hvile i kjøleskap et par timer. Stek kjøttdeig og hakket løk og bland i de andre ingrediensene. Avkjøl noe. Del deigen i flere deler og kjevle ut til 3 mm tykkelse. Stikk ut sirkler med asjett/bolle. Legg på fyll på den ene halvdelen og brett over den andre delen. Pensle kanten med egg. Sett dem på stekebrett. Stek ved 200 grader i 10-15 minutter.

Onsdag
Kardemomme- og yoghurtkylling

600 gram kyllingfilet i strimler
2/3 beger matyoghurt
1 ts malt kardemomme
1 ts knuste kardemommefrø
1 ts spisskummen
Et par knivsodder safran
½ ts nykvernet pepper

Lag en marinade av alle ingrediensene, og legg kyllingen i. La ligge i minst et par timer, gjerne over natten. Salt kyllingstrimlene litt før du skal steke de. Brun de i panne, og hell over resten av marinaden mot slutten. Server med ris.

Torsdag
Pizzasnurrer (20-22 stk)

50 g smør, evt 2 ss olje
4 dl lunkent vann/skummet melk
1 egg (halvparten til pensling)
50 g gjær
1 ts salt
½ ts sukker
1 liter hvetemel/finbakstmel
2 ss olivenolje
8-10 ss chilisaus/pizzasaus
14 skiver skinke (i strimler)
14 skiver hvitost (eller tilsvarende revet)
2 ts pizzakrydder

Smelt smør og tilsett vann/melk. Varm til 37 grader, og rør ut gjæren. Tilsett resten av ingrediensene, kna deigen smidig og la heve ca 40 minutter. Del deigen i to og kjevle dem ut til avlange leiver. Pensle med olje og bre saus utover. Legg skinke og ost på og strø krydder over. Rull sammen fra langsiden, skjær i skiver og legg på stekebrett. La etterheve ca 30 minutter. Pensle med egg, stek på nederste rille ved 225 grader i 12-14 minutter.

Fredag
Italiensk fiskegryte

2 finhakkede røde løk
1 knust hvitløksfedd
2 squash i terninger
en boks hakkede tomater
9 dl fiske- eller grønnsaksbuljong
90 g pasta i ønsket form
350 g fast hvit fisk, f.eks. Torsk, hyse eller kveite
1 ss hakket frisk basilikum eller oregano (eller 1 ts tørket)
1 ts revet sitronskall
1 ss maisenna
1 ss vann
salt/pepper

Fres løk og hvitløk mykt i litt olje. Tilsett squash og stek et par minutter til. Tilsett tomater og buljong og kok opp. Tilsett pasta og la småkoke under lokk ca 5 minutter. Del fisken i biter og tilsett sammen med urter og sitronskall og la småkoke ca 5 minutter. Bland maisenna med vann og rør inn i sausen, la koke 2 minutter til det tykner. Smak til med salt og pepper. Noen ss tørr hvitvin tilsatt rett før servering er også godt.

Lørdag
Skinkepai

200g smør
4 dl mel
4-5 ss vann
1 purreløk
1 broccoli
1 liten boks mais
250 gram skinke
Hvitost
3 dl melk
4 egg

Smuldre smør og mel sammen, og la deigen stå i kjøleskapet i 30 minutter.
Bland deretter inn vannet og elt kjapt inn alt vannet. La deretter deigen stå i kjøleskapet i 30 minutter til. Imens kutter du opp skinke i biter. Kutt opp 1 purreløk i små ringer, og 1/2-1 broccoli i små buketter.
Når deigen har stått 30 minutter i kjøleskapet for andre gang, så klemmer du den ned i paiformen.
Stikk gaffelen rundt i paibunnen. Stek paien på ca. 225-250 grader midt i ovnen i ca. 10 minutter.
Deretter putter du oppi alt fyllet, og tømmer over sammenvispet egg og melk. Dryss over revet ost.
Stek videre i ca. 25 minutter, eller til osten er gylden og smeltet.

Søndag
Rekecouscous i pitabrød

4 dl couscous
400 g reker
2 dl erter
2 paprika
2 fedd hvitløk

Dressing:
6 ss olivenolje
3 ss sitronsaft
2 fedd hvitløk
2 ss persille
1 ts sukker
½ ts salt
¼ ts pepper

Kok couscous som anvist på pakken. Lag så dressingen. Del paprika i terninger og surr i olje, tilsett finhakket hvitløk og la surre i 3 minutter. Tilsett erter og rett før servering godt avrente reker. Bland inn kokte couscous. Vend inn dressingen. Server med pitabrød.

Denne saken ble første gang publisert 03/09 2007, og sist oppdatert 30/04 2017.

Les også