- Vi er veldig fornøyd med samarbeidet mellom WWF-Artic programmet og vinmerket Banrock Station. Denne støtten bidrar til at vi kan videreføre det viktige arbeidet med å bevare våre verdifulle isbjørner, sier den nylig tiltrådte direktøren for WWFs Arktis program, Neil Hamilton.

Sårbar isbjørn

Den minkende isen i Arktis og den økende andelen miljøgifter i havet har ført til at isbjørnen for første gang er kategorisert som "sårbar" på WWFs røde liste over truede arter. Akkurat som nordmenn er avhengige av sol om sommeren for å komme seg gjennom vinteren, er isbjørnen avhengig av is for å overleve vinteren.

Norsk Polarinstitutt og WWF har igangsatt et radiomerkingsprosjekt for å kartlegge hvordan den minkende ismassen på Svalbard påvirker isbjørnen.

Sommer er istid

Selv om det er mange barn som skriker etter is i løpet av sommeren er situasjonen litt mer prekær for isbjørnen.

Ismassene på Svalbard er nødvendig for isbjørnens jakt - slik at den kan fete seg opp og lage nye små isbjørner før vinteren kommer. Forskning tyder på at med dagens klimaendringer kan isbjørnen være utryddet i løpet av 50 år.

- Forskerne vet fremdeles alt for lite om isbjørnen og hvordan vi skal unngå at den blir utryddet, derfor synes vi det var viktig å bidra til å øke kunnskapen om isbjørnen. Kjøper du Banrock Station kan du nippe til sommervinen med god miljøsamvittighet, sier Beate O. Svanes i Strøm AS, importør av Banrock Station.

Fra våtmark til is

Det australske vinmerket Banrock Stations miljøengasjement begynte med å bevare våtmark i hjemlandet, ettersom eiendommen Banrock Station ligger i våtmarksområdet Riverland i Southern Australia.

Banrock Station er i dag involvert i ulike miljøprosjekter, blant annet "The Eden Project" i England og beskytelse av våtmark på tre kontinenter.

- I Norge følte vi at det var viktig å sette fokus på et av våre nasjonalsymboler, og vi håper selvfølgelig at mange benytter anledningen til å støtte isbjørnen i løpet av sommeren, sier Svanes.
Les hele saken
Les alt om:

Inger-Lise Kvås, redaksjonsjef

Vi setter stor pris på kommentarer og innspill i debattene våre. Vær forsiktig med personangrep og sjikane og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor. Takk for at du bidrar i debatten!