Ukesmeny uke 11

Denne ukens meny er internasjonal. Hva med thaikylling, enchiladas eller bouillabaisse?

Sist oppdatert
Mandag

Potet- og purresuppe med reker

4 personer, ca 40 minutter

150g rensede reker
200g melne poteter i skiver
300g finhakket purre
12dl grønnsakbuljong
2 ts salt
4 - 6 ss matfløte
2 ss hakket persille eller gressløk

Kok poteter og purre i grønnsakbuljong til potetene moses. Mos poteter og purre til en jevn suppe. Tilsett mer grønnsakbuljong eller vann dersom suppen blir tykk. Tilsett fløte og smak til med salt og eventuelt litt nykvernet pepper.

Pisk opp suppen med en stavmikser rett før servering. Tilsett reker og dryss over gressløk eller persille.
Kilde: Godfisk.no

Tirsdag

Enkel pølse- og pastawok

4 personer, ca 20 minutter

500 gram magre kjøttpølser
300 gram pasta
paprika
purreløk
rødløk
sukkererter
basilikum

Dressing:
½ dl olivenolje
litt sitronsaft
hakket basilikum
salt og pepper


Kok pastaen. Skjær pølsene og grønnsakene i biter, og wok alt i wokpanne eller stekepanne i noen minutter. Ha i pastaen mot slutten av steketiden.

Bland inn dressingen rett før servering.

Onsdag

Linsesalat

4 personer, ca 20 minutter

2 løk
400 gram blomkål
1 squash
1 rød paprika
2 ts garam masala
1/2 ts salt
2 dl røde linser
5 dl vann
2 dl frosne erter.
Skrell og hakk løken. Skjær blomkålen i små buketter, paprikaen og squashen i terninger. Fres grønnsakene i litt smeltet smør eller olje, ha over garam masala mot slutten av stekingen. Tilsett salt, linser og vann, og la koke i 10 minutter. Ha i ertene, og la koke i ytterligere 5 minutter. Server med ris og brød til.

Torsdag

Fylte paprika

4 personer, ca 1 time og 10 minutter

1 finhakket løk
4 store paprika
500 g karbonadedeig
2 hvitløksfedd, finhakket
1 finhakket chilipepper
1/2 ts oregano
1 laurbærblad
1/2 l vann
salt og pepper
2 ts tomatpure
1 ts hakket frisk basilikum
2 store flådde bifftomater
1 boks røde bønner
100 g revet ost

Fyll:

Surr løken. Ha i karbonadedeig og fres den. Ha så i hvitløk, chili, oregano, laurbærblad, vann, salt, pepper, tomatpure og basilikum og kok opp. La det småkoke i 45 minutter. Ha i bønner og tomater, smak til med krydder. Sett gryten til side.

Paprika: Fjern stilker. Legg de i kokende, saltet vann og la de trekke i 5 minutter.

Kjøl paprikaene i kaldt vann. Del de på langs og legg i kjøttblandingen. Strø på ost og bak i ovn til osten smelter. Server.

Fredag
Enchiladas
4 personer, ca 30 minutter

600 gram biffkjøtt
1 rød paprika
1 grønn paprika
1 stor løk
8 maistortillas
400 gram knuste tomater fra flaske, evt hermetiske tomater kjørt i blender eller med stavmikser
1 pose tacokrydder
150 gram ost
1 glass tacosaus

Skjær biffkjøtt, paprika og løk i strimler. Brun i panne. Ha over tacokrydderet, og la surre i et par minutter. Hell over knuste tomater, bland godt. Fordel blandingen på maistortillaene, ha ost over.

Rull tortillaene sammen, og legg med skjøten ned i en ildfast form. Hell litt salsa på toppen, og stek ved 175 grader til tortillaene er crispy i kantene. Server enchiladaene med guacamole, rømme og en grønn salat til.

Lørdag

Thaikylling

4 personer, ca 20 minutter

4 kyllingfileter
2 løk
4 gulrøtter
1/2 rød paprika
1/2 gul paprika
1 bukett med broccoli
2 røde chili
3 ss rød karripasta
2 dl kokosmelk

Kyllingen skjæres i strimler. Løk, gulrøtter, paprika i båter/strimler. Broccoli i små buketter. Chili hakkes i små biter.

Brun kyllingen i panne, tilsett chili og karripasta. Tilsett så kokosmelk, så det blir en saus. Ha deretter over resten av ingrediensene.
Server ris og soyasaus til.

Søndag

Bouillabaisse

4 personer, ca 30 minutter

600 gram fiskefilet, gjerne forskjellige slag
200 gram rensede skalldyr etter valg (reker, hummer, sjøkreps)
500 g blåskjell
1 fennikel i båter
1 løk i skiver
2 hvitløkbåter i skiver
1 ss tomatpuré
1 dl olivenolje
1,5 l kraftig fiskekraft
2 tomater, skoldet og delt i 2
½ rød chili i skiver
2 stjerneanis
1 gram safran
skall av 1 sitron
skall av 1 appelsin
Saften av 2 appelsiner

Damp skjellene i en kjele med 1 dl vann i ca 5 minutter eller til skjellene har åpnet seg. Ta skjellmaten ut av skallet og sett til side. Sil kokekraften og bruk den i suppen.

Surr fennikel, løk og hvitløk i oljen ved svak varme i 5 minutter. Tilsett tomatpuré og surr videre i 2 minutter. Tilsett fiskekraft, tomater, chili, stjerneanis, appelsin- og sitronsskall og appelsinsaft. Kok opp. Skjær fiskefiletene i serveringsstykker og legg de i suppen og la trekke i 10 minutter. Tilsett safran, skalldyr og skjell etter 5 minutter.

Denne saken ble første gang publisert 10/03 2008, og sist oppdatert 30/04 2017.

Les også