Mandag
Pitapizza

6 pitabrød
1 glass pizzasaus eller hjemmelaget saus
Pizzafyll

Verdens enkleste pizza lager du ved å tine pitabrødene, dele de i to på langs, smør på pizzasaus og legg på pizzafyll. Bruk det du har for hånden, pepperoni, skinke eller kanskje en grillpølse i skiver?

Strø over ost, og stek på 200 grader til osten er smeltet og gylden.

Tirsdag
Fiskeform

800 gram fersk filet av torsk, hyse, lyr eller uer
ca 2 dl fløte
1/2 sitron
1stor bunt hakket persille
4 finhakkede vårløk
2 små fedd hvitløk
8-10 friske gode tomater i terninger
revet ost
salt, pepper

Sett ovnen på 225 grader. Legg fiskestykkene i en smurt ildfast form. Hell over fløte og presset sitron, salte og pepre. Dryss over persille, vårløk, hvitløk og tilslutt de hakkede tomatene. Dekk med revet ost og bak i ovn i 20 min.

Smaker godt med ris eller kokte poteter til.

Onsdag
Kremet ost- og urtesuppe

2 ss smør
2 hakkede løk
11 dl grønnsaksbuljong
30 g grovhakkede forskjellige urter, persille, gressløk, timian, basilikum og oregano
200 g kremost naturell
gressløk til pynt

Fres løken i smør 2 minutter, legg på lokk og la steke på svak varme i 5 minutter. Tilsett buljong og urter, kok opp og la småkoke under lokk 20 minutter. Ta av kjelen og kjør suppen glatt med stavmikser eller i foodprocessor. Visp inn kremosten. Hell i maisenna for å tykne. Varm opp under omrøring til suppen tykner. Server varm med litt ekstra kremost oppå og hakket gressløk. Server med godt brød til.

Torsdag
Fiskegrateng

750 g fiskefilet
1 pk dypfryste erter
8 ss hvetemel
5 ss smør
6 dl melk
1 ts salt
¼ ts revet muskat
6 egg
strøkavring/brødsmuler
4-5 porsjoner makaroni

Hell de halvtinte ertene i en ildfast form. Skjær fisken i små terninger. Legg dem oppå ertene og dryss over litt salt. Smelt smøret, rør inn hvetemel og spe med melk. La småkoke 2-3 minutter. Smak til med salt, pepper og muskat. Avkjøl sausen litt. Visp eggene sammen i en bolle og bland det i sausen. Hell sausen over fisken. Bland alt + makroni i formen og dryss strøkavring over. Stek ved 200 grader i 35-40 minutter. Server med kokte poteter og eventuelt kokte grønnsaker.

Fredag
Svinefilet med sursøt saus.

800 gram svinefilet
1 rød paprika i strimler
1 grønn paprika i strimler
3 ringer ananas i biter
1 gulrot i tynne strimler

Sursøt saus:
6 dl buljong
1 ts revet ingefær
4 ss tomatpuré
2 ss vineddik
4 ss soyasaus
3-4 ss sukker
4 ts maisenna
1 dl ananaskraft

Ha alle ingrediensene til bortsett fra maisenna og ananaslake i en kjele og kok opp. Rør i maisenna rørt ut i ananassaft og hell over. Kok opp på nytt og smak til med sukker.

Skjær svinekjøttet i strimler, og stek i panne. Ha kjøttet i sausen sammen med grønnsakene, og la putre i noen minutter til gulrotstrimlene har blitt såvidt møre. Server med ris.

Lørdag
Urtefylt svinefilet med bacon

800 gram svinefilet delt i fire skiver
4 baconskiver
1 liten boks smøreost med urter
4 sjalottløk
1 rød paprika
en håndfull friske urter

Skjær hver svinefiletskive på langs, men ikke helt gjennom. I mellomrommet legger du en klatt urteost, og en blanding av finhakket sjalottløk og paprika. Legg noen friske urter på toppen. Surr en baconskive rundt «pakken», fest eventuelt med tannpirker. Krydre begge sider med salt og pepper. Brun skivene i panne, legg de i ildfast form og stek videre i stekeovn på 170 grader i ca 20 minutter.

Server med fløtegratinerte poteter eller ris, og wokede grønnsaker etter ønske.

Søndag
Piafs kyllingfilet i sennepssaus

4 kyllingfileter
4 finhakkede sjalottløk
2 fedd finhakket hvitløk
1 dl tørr hvitvin
4 dl kyllingkraft (evt vann+buljong)
5-6 ss dijonsennep
4 ss creme fraiche

Krydre filetene med salt og pepper, og brun i panne. Kok ut pannen med hvitvinen, kraften, sennepen og creme fraiche. Ha filetene tilbake i sausen og kok ferdig på svak varme under lokk, i 15-20 minutter. Snu dem etter halve tiden. Ha litt maizenajevning i hvis sausen er for tynn.

Server med ovnsbakte potetbåter og kokt grønn asparges.

Les hele saken
Les alt om:

Inger-Lise Kvås, redaksjonsjef

Vi setter stor pris på kommentarer og innspill i debattene våre. Vær forsiktig med personangrep og sjikane og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor. Takk for at du bidrar i debatten!