Løkpai
Deilig og lettlaget koserett. Passer godt til både hverdag og fest.
1 porsjon paideig
4-5 løk
1 ss smør
2 egg
2 dl fløte
100 g revet ost
1/2 ts salt
1/2 ts hvit pepper
1 knivsodd cayennepepper
Klem deigen ut i formen. Fres løkskiver blanke i smør, avkjøl og legg i den paikledte formen. Visp sammen egg, fløte, ost og krydder og hell over løken. Stekes ved 220 grader på nederste rille i ca 40 min til paien er gyllen og fyllet fast. Serveres lun, gjerne med en salat og et glass rødvin til.
4-5 løk
1 ss smør
2 egg
2 dl fløte
100 g revet ost
1/2 ts salt
1/2 ts hvit pepper
1 knivsodd cayennepepper
Klem deigen ut i formen. Fres løkskiver blanke i smør, avkjøl og legg i den paikledte formen. Visp sammen egg, fløte, ost og krydder og hell over løken. Stekes ved 220 grader på nederste rille i ca 40 min til paien er gyllen og fyllet fast. Serveres lun, gjerne med en salat og et glass rødvin til.
Denne saken ble første gang publisert 27/05 2004, og sist oppdatert 06/05 2017.