Løkpai

Deilig og lettlaget koserett. Passer godt til både hverdag og fest.

1 porsjon paideig

4-5 løk
1 ss smør

2 egg
2 dl fløte
100 g revet ost
1/2 ts salt
1/2 ts hvit pepper
1 knivsodd cayennepepper

Klem deigen ut i formen. Fres løkskiver blanke i smør, avkjøl og legg i den paikledte formen. Visp sammen egg, fløte, ost og krydder og hell over løken. Stekes ved 220 grader på nederste rille i ca 40 min til paien er gyllen og fyllet fast. Serveres lun, gjerne med en salat og et glass rødvin til.

Kommentarer:

Vi setter stor pris på kommentarer og innspill i debattene våre. Vær forsiktig med personangrep og sjikane og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor. Takk for at du bidrar og hjelper oss å bli bedre!

Delikate vårtrender

På forsiden av Mat

Gjelder fem-sekunders-regelen?

Ja, skal vi tro ny forskning.

Når bør du egentlig kaste brødet?

Daglig går 190.000 i søpla.

Trikset får eggene til å holde skikkelig lenge

Du trenger ikke å bry deg om utløpsdatoen.

Mest leste saker på klikk.no

artikkel bilde

Test: Fem får terningkast 1

Vi har testet 14 typer filterkaffe.

artikkel bilde

Stor påskequiz for hele familien

25 spørsmål å bryne seg på for både store og små.

henter innhold

Tjenester fra klikk.no

  • Leder digitale medier:

    Tore A. Godager

  • Redaktør Kvinneguiden:

    Hilde Aasnæs

  • Redaktør Klikk.no:

    Jan Thoresen

  • Kontakt oss:

    Klikk her

Mest leste på Mat

Her er stekefettet du kan barbere leggene med

10 bruksområder for kokosolje du neppe har tenkt på.

Sunne og kanongode vafler

Nyt dem med god samvittighet.

20 tips til koldtbordet

Du bør ha minst syv retter på bordet.