Løkpai

Deilig og lettlaget koserett. Passer godt til både hverdag og fest.

1 porsjon paideig

4-5 løk
1 ss smør

2 egg
2 dl fløte
100 g revet ost
1/2 ts salt
1/2 ts hvit pepper
1 knivsodd cayennepepper

Klem deigen ut i formen. Fres løkskiver blanke i smør, avkjøl og legg i den paikledte formen. Visp sammen egg, fløte, ost og krydder og hell over løken. Stekes ved 220 grader på nederste rille i ca 40 min til paien er gyllen og fyllet fast. Serveres lun, gjerne med en salat og et glass rødvin til.

Kommentarer:

Vi setter stor pris på kommentarer og innspill i debattene våre. Vær forsiktig med personangrep og sjikane og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor. Takk for at du bidrar og hjelper oss å bli bedre!

På forsiden av Mat

FEIL: Lar du urtene stå sånn på kjøkkenbenken? Da holder de ikke lenge.

Lar du urtene bare stå slik?

Da bør du sjekke ut disse åtte urte-triksene.

FØR JOBB: Sørger du for inntak av den riktige maten før du drar på jobb, sikrer du deg en mer effektiv, produktiv og fokusert arbeidsdag. Tenk også over hva slags mat du spiser på jobb.

Spis dette før du drar på jobb

Maten som skjerper hjernen din.

SUNT OG RIMELIG: Det skal ikke de største endringene til i dine vaner før du har et kjøleskap fylt med sunne råvarer som også gjør at du kan lage rimeligere måltider.

18 lure grep du kan gjøre for å spise sunt og billig

Én av syv sløser hver dag. Du trenger ikke være en av dem.

Mest leste saker på klikk.no

artikkel bilde

Dette er langt verre enn matforgiftning

Det er mye rart du kan ta med deg hjem fra utlandet. Disse sykdommene bør du unngå.

artikkel bilde

Hvorfor er det vanskelig å servere Cola light i luften?

QUIZ: Dette visste du garantert ikke om fly.

henter innhold

Tjenester fra klikk.no

  • Leder digitale medier:

    Tore A. Godager

  • Redaktør Kvinneguiden:

    Hilde Aasnæs

  • Redaktør Klikk.no:

    Andreas H. Carlsen

  • Kontakt oss:

    Klikk her

Mest leste på Mat

Lar du urtene bare stå slik?

Da bør du sjekke ut disse åtte urte-triksene.

18 lure grep du kan gjøre for å spise sunt og billig

Én av syv sløser hver dag. Du trenger ikke være en av dem.

Pakker du inn brødet i plast?

Plastpose, papirpose eller "nakenbrød"? Det er èn faktor som avgjør.