2 egg
3 dl sukker
150 g smeltet smør
4 1/2 dl hvetemel
1 1/2 ts bakepulver
1 1/2 dl melk
2 ss kakao
1 pl kokesjokolade (lys eller mørk)
1 ts vaniljesukker

Egg og sukker vispes hvitt. Smøret smeltes og sjokoladen has oppi. Alt blandes forsiktig i eggedosisen.
Has i springform (26 cm), eller liten langpanne. Dobbel porsjon passer til vanlig langpanne.
Stekes på nederste rille ved 185 grader i ca 30 minutter.

Fyll:
4 ss smeltet smør
1 pl kokesjokolade (lys eller mørk)
4 ss sterk kaffe eller en skvett fløte
2 ts vaniljesukker
ca 200 g melis

NB! Ha ikke melis i varmt smør/kaffe, da vil det klumpe seg.

Jeg pleier å variere denne kaken etter anledning. Er det en vanlig langpannekake til barn, bruker jeg ofte lys kokesjokolade i både kaken og fyllet. Jeg dropper gjerne kaffen og har heller en skvett fløte i fyllet. Til voksne lager jeg gjerne kaka i springform og bruker mørk sjokolade. Den deles inni har jeg fyll og kanskje valnøtter. Dekkes med fyll og valnøtter kan drysses oppå. Bare fantasien setter grenser.

Les hele saken
Les alt om:

Inger-Lise Kvås, redaksjonsjef

Vi setter stor pris på kommentarer og innspill i debattene våre. Vær forsiktig med personangrep og sjikane og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor. Takk for at du bidrar i debatten!