Nøttebunn
150 g malte nøtter
150 g melis
1 ss mel
4 stivpiskede eggehviter

Det tørre blandes godt og vendes lett inn i eggehvitene. Røren helles over i en bakepapirkledd 26 cm springform

Stekes på 170° C i 20 minutter
Jordbærfromasj

1/2 -1 kurv jordbær
3 dl kremfløte
2 beger yoghurt naturell
150 g melis
10 plater gelatin

Legg gelatinplatene i bløt.

Sett nøttebunnen på kakefatet og plasser ringen til en litt mindre springform (24 cm) rundt den. Del ti jordbær på langs, og sett dem rundt kanten av nøttebunnen med snittflaten ut mot formen Hold av ytterligere noen bær til pynt på toppen, og mos resten.

Pisk krem av fløten; bland inn yoghurten, melisen og bærmassen.

Kryst overflødig vann ut av gelatinen og løs den forsiktig opp i ca. en halv desiliter kokende vann. Avkjøl, og hell litt av bærblandingen opp i gelatinen mens du rører. Hell deretter dette tilbake i resten av blandingen, stadig under omrøring.

Hell fromasjen over nøttebunnen og sett kjølig i minst fire timer. Løsne formen forsiktig langs innsiden først. Pynt med bær.

Les hele saken
Les alt om:

Inger-Lise Kvås, redaksjonsjef

Vi setter stor pris på kommentarer og innspill i debattene våre. Vær forsiktig med personangrep og sjikane og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor. Takk for at du bidrar i debatten!