200 gr dronning kokesjokolade
200 gr melange
4 egg
2 dl sukker
250 gr hvetemel
1 ts bakepulver
1 ts vaniljesukker

-Kokesjokolade og melange smeltes sammen på svak varme (160° - 250°) til en røre.

-Egg og sukker vispes til eggedosis.

- Bland det tørre godt.

- Tøm den smelta smør og sjokoladeblandingen over i eggedosisen og visp godt til røra er jevn.

- Ha i melblandingen og visp til en jevn og fin røre.

- Røra helles over i en smurt rundform (mellomstor).

- Stekes midt i ovnen på 250° i 10-12 min.

- Når kaka tas ut, skal den "gynge" på midten når du vugger på den.

- Den skal være bløt og rennende inni.

- Dryss på melis til pynt.

- Ettersom kaka er så bløt skal den ikke takes av forma, fjern kun sidedekslene.

- Serveres varm med vaniljeis.

Detter er ei helt utrolig enkel og god sjokoladekake. Veldig søt. Nesten som blanding av kake og varm sjokoladesaus til vaniljeisen.

Les hele saken
Les alt om:

Inger-Lise Kvås, redaksjonsjef

Vi setter stor pris på kommentarer og innspill i debattene våre. Vær forsiktig med personangrep og sjikane og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor. Takk for at du bidrar i debatten!