50 g (1 pk) gjær
5 dl lunkent vann
3 dl havrekli
1 ts salt
ca. 1 liter hvetemel

Pensling:
Vann
havrekli

Smuldre gjæren og løs den opp i lunkent vann. Bland i havrekli og salt samt ca 9 dl hvetemel. La deigen heve tildekket ca 30 min.
Ha deigen på melet bord og kna inn resten av melet. Del den i ca 12 deler og trill ut ovale runstykker. Pensle med vann og strø på havrekli.
Legg dem på bakepapirkledd stekeplate og la den etterheve ca 30 min.
Stekes midt i ovnen ved 250 grader i 12-15 min. Avkjøles på rist med et kjøkkenhåndkle over. Rundstykkene egner seg fint til å fryse.

Les hele saken
Les alt om:

Inger-Lise Kvås, redaksjonsjef

Vi setter stor pris på kommentarer og innspill i debattene våre. Vær forsiktig med personangrep og sjikane og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor. Takk for at du bidrar i debatten!