(En kringle holder til 3 personer.)

Til deigen trenger du:

150 g smør
1 pk gjær
2 dl melk
400 g hvetemel
1 egg

Fyll:

1,5 dl purre
200 g ost
1 boks med kokt skinke (bog skinke)

Slik gjør du:

Lag deigen og sett den til heving, mens du kutter opp skinken i småbiter og deler purren. Kjevle ut deigen til et rektangel. Legg på fyllet, og brett deigen rundt slik at du har en avlang pølse. Bruk litt vann for å få skjøten tett, og legg skjøten ned. Legg pølsen som en hestesko.

Pensle med egg, og strø gjerne solsikkefrø på toppen.

Stekes ved 200 grader til baksten har gyllen farge.

Les hele saken
Les alt om:

Inger-Lise Kvås, redaksjonsjef

Vi setter stor pris på kommentarer og innspill i debattene våre. Vær forsiktig med personangrep og sjikane og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor. Takk for at du bidrar i debatten!