Tomater
Salt
Pepper
Oliven olje
Event. Oregano, tørret

Vask tomatene og tørk dem. Skjær dem i halve og plasser dem på en bakeplate. Strø over salt og pepper, og tørret oregano om du vil. Kom litt (kun litt) olje over tomatene.

Settes midt i ovnen på 120 grader, og la dem stå til det meste av vesken har fordampet.
En god idé er å åpne ovndøren en gang i mellom, slik at dampen slippes ut.

Avkjøl tomatene og legg dem i et glass. Dekk til med oliven olje. Har du mange tørrede tomater er det mulig å fryse dem, - de er holdbare i 6 måneder. (Før de helles over med olje).

De fleste tomater kan tørkes, men de mer "kjøttfylte" sorter er best.

Les hele saken
Les alt om:

Inger-Lise Kvås, redaksjonsjef

Vi setter stor pris på kommentarer og innspill i debattene våre. Vær forsiktig med personangrep og sjikane og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor. Takk for at du bidrar i debatten!