Suppegryte
En deilig suppegryte med smak av karry og chili. Perfekt å servere til venninnegjengen på mørke høstkvelder. Oppskriften er beregnet på fire personer.
400 gram mørt svinekjøtt/skinkebiff
olje til steking
1/2 rød chilipepper - finhakket
1 1/2 ts karrypulver
1 1/2 liter vann
3 terninger hønsebuljong
3 fedd hvitløk - grovhakket
1/2 rødløk i tynne strimler
1/2 fennikel i tynne strimler
1/2 rød paprika i tynne strimler
1 gulrot i tynne staver
1 bit knollselleri eller 2-3 stilker stangselleri i små biter
ca 2cm frisk revet ingefær
2 pakker nudler - knekkes
Chili og karri surres, kjøtt tilsettes. Fres raskt - legg over i en gryte. Tilsett vann og buljong, småkokes. Fres grønnsakene lett i to omganger, i siste omgang tilsettes ingefær. Grønnsakene has over i suppen.
Kok i tre minutter.
Noen minutter før servering tilsettes nudler. Krydderposene som følger med nudlene brukes ikke. Knekk nudlene i to-tre stykker før de puttes i gryten.
Serveres med brød og smør.
olje til steking
1/2 rød chilipepper - finhakket
1 1/2 ts karrypulver
1 1/2 liter vann
3 terninger hønsebuljong
3 fedd hvitløk - grovhakket
1/2 rødløk i tynne strimler
1/2 fennikel i tynne strimler
1/2 rød paprika i tynne strimler
1 gulrot i tynne staver
1 bit knollselleri eller 2-3 stilker stangselleri i små biter
ca 2cm frisk revet ingefær
2 pakker nudler - knekkes
Chili og karri surres, kjøtt tilsettes. Fres raskt - legg over i en gryte. Tilsett vann og buljong, småkokes. Fres grønnsakene lett i to omganger, i siste omgang tilsettes ingefær. Grønnsakene has over i suppen.
Kok i tre minutter.
Noen minutter før servering tilsettes nudler. Krydderposene som følger med nudlene brukes ikke. Knekk nudlene i to-tre stykker før de puttes i gryten.
Serveres med brød og smør.
Denne saken ble første gang publisert 02/09 2003, og sist oppdatert 30/04 2017.