Eplehorn, ca. 24 stk.

25 g. gjær
75 g. smør el. margarin
2 dl. melk
3 ss sukker
¼ ts. salt
½ egg
ca. 7 dl. hvetemel

Fyll:

1/2-1 dl. tykk eplemos (gjerne lettsyltetøy med eplebiter)
Kardemomme eller kaneldryss

1. Smuldre gjær i bollen.

2. Smelt smør, hell i melk og avkjøl blandingen til 37 C. Hell væsken over gjæren i bollen og løs opp.

3. Tilsett sukker, salt, egg og mesteparten av melet. arbeid deigen blank og smidig med maskin eller for hånd til den slipper bollen. Dryss litt mel over og la heve til dobbel størrelse, gjerne under plast.

4. Ta deigen på bakebordet. Elt inn resten av melet. Del deigen i tre emner, og kjevle hver del ut til en rund leiv, ca. 28 cm. i diameter.

5. Skjær ut 8 trekanter. Legg eplemos + kardem./kanel på hver bit, og rull sammen fra den brede enden mot spissen.

6. Legg på bakepapirkledd stekeplate. Pass på at deigspissen ligger godt under hornet så den ikke blir for mye stekt og tørr. Dekk til og hev 20-30 min.
Pensle så med resten av egget, og strø evnt. med mandelspon el.

7. Stekes midt i ovnen ved 250 C i ca. 6-7 min. Avkjøl tildekket. Oppbvares i boks eller fryses ned. Blir som nystekte etter et lite opphold på rist i stekovnen på 50-100 grader.

8. Nyt - helst litt lunkne !

Les hele saken
Les alt om:

Inger-Lise Kvås, redaksjonsjef

Vi setter stor pris på kommentarer og innspill i debattene våre. Vær forsiktig med personangrep og sjikane og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor. Takk for at du bidrar i debatten!