Brokkolipai med ost

Bland ingrediensene. Ha om nødvendig i litt vann. Ha deigen i ildfast form. Dekk bunnen med deig, og la deigen gå ca. 2 cm. opp over kanten på formen. La deigen stå kaldt i en time. Prikk deigen med en gaffel, og stek på nederste rille med matpapir over i ca. 15 min. ved 225 grader.

Sist oppdatert
Paideig:
125 g. smør
175 g. hvetemel
1 eggeplomme
Bland ingrediensene. Ha om nødvendig i litt vann. Ha deigen i ildfast form. Dekk bunnen med deig, og la deigen gå ca. 2 cm. opp over kanten på formen. La deigen stå kaldt i en time. Prikk deigen med en gaffel, og stek på nederste rille med matpapir over i ca. 15 min. ved 225 grader.
Fyll:
1-2 brokkoli
100 g. ost
1 1/2 dl. fløte
3 egg
muskat
Del brokkolien i små biter og legg den i paiskallet. Halvpisk eggene, og bland med fløte. Smak til med muskatt. Hell blandingen over brokkolien. Strø revet ost over. Stek til fyllet er stivnet (ca. 40 min.) ved 200 grader

Denne saken ble første gang publisert 11/06 2003, og sist oppdatert 30/04 2017.

Les også