Naan brød

11/2 dl melk
1/2 pakke gjær
2 ts sukker
1/2 kg hvetemel
1 ts bakepulver
2 ss oliven eller soya olje
11/2-2 dl yoghurt
1 egg

Bland det hele godt i en bolle. Hvetemelet bør siktes før bruk. Bruker du vanlig gjær (og ikke tørr gjær) bør gjær og melk blandes sammen før det blir tilsatt deigen. Kna deigen kraftig til den er myk og smidig. Dekk deigen med folie eller et klede og la den heve i ca 1 time. Forvarm ovnen ved 2250C. Kna deigen god til den blir smidig igjen. Del deigen opp i passende stykker, og kjevle den til passe tynne sleiver (5-8 mm). Legg deig sleivene i den forhånd varmede ovnen, og stek i 6-8 minutter til naan brødene er gyldenbrune.

Pakk de nystekte naan brødene inn i et klede mens resten av deigen stekes, slik at naan brødene kan serveres så ferske og varme som mulig.

Les hele saken
Les alt om:

Inger-Lise Kvås, redaksjonsjef

Vi setter stor pris på kommentarer og innspill i debattene våre. Vær forsiktig med personangrep og sjikane og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor. Takk for at du bidrar i debatten!