Sauté er et faguttrykk og betyr finere gryte. I sauté skal det brukes mørt kjøtt som er skåret i terninger og stekt raskt i panne til de er brune rundt det hele. Deretter serveres kjøttet i en saus. Biff Stroganoff er en kjent og kjær sauté.

Porsjoner: 4

Ingredienser
  • 600 g biffkjøtt i terninger av ytrefilet, entrecôte eller flatbiff
  • 2 ss margarin /olje til steking
  • 2 stk grønn squash
  • 200 g aspargesbønner eller Babyasparges
  • 4 dl kjøttbuljong (utblandet) /kraft
  • 1 dl rødvin (kan sløyfes)
  • 1 ts salt
  • ½ ts pepper
  • 2 ss maisstivelse (maizena) utrørt i litt kaldt vann
  • Slik gjør du

    1. Skjær kjøttet i litt store terninger og squash i halve skiver. Asparges eller bønner kan brukes hele.

    2. Brun kjøttet raskt i panne, ca. 2-3 minutter. Kjøttet kan godt være rosa inni. Brun små porsjoner av gangen og legg så kjøttet til side.

    3. Fres grønnsakene i middels varm panne, tilsett buljong/kraft og rødvin og bland inn kjøttet.

    4. Kok opp og jevn med maizena utrørt i litt kaldt vann. Smak til med krydder.

    Serveres med kokte poteter, stekte poteter eller ris. Om ønskelig kan man bruke rødvinssaus fra pose.

    Oppskriften er hentet fra Matprat.no

Les hele saken
Les alt om:

Inger-Lise Kvås, redaksjonsjef

Vi setter stor pris på kommentarer og innspill i debattene våre. Vær forsiktig med personangrep og sjikane og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor. Takk for at du bidrar i debatten!