Dagens rett: Finnbiff
God, smaksrik tradisjonsmat vi aldri blir lei.
Finnbiff er en klassisk, god middagsgryte. Reinsdyrgryten passer like godt til søndagsmiddag som til fest.
Porsjoner: 4
Ingredienser:
Porsjoner: 4
Ingredienser:
- 750 g reinsdyrskav
- 2 ss margarin til steking
- 1 stk purre
- 3 dl vann
- 300 g frisk sjampinjong
- 5 ss lettrømme
- 1 dl melk
- 2 ss hvetemel
- 4 stk einebær
- 3 ss solbærsaft
- ½ ts pepper
- 1 ts salt
-
Slik gjør du:
1. Halvtin finnbiffen og stek den raskt på sterk varme. Brun små porsjoner av gangen og ha over i en gryte.
2. Rens og del purren i biter. Tilsett i gryta og hell over vannet. Kok opp og la det trekke i ca. 30 minutter.
3. Rens og del soppen i båter og fres lett i panna før den tilsettes gryta.
4. Rør sammen rømme, melk og hvetemel og ha det over i gryta sammen med einebær, solbærsaft og pepper.
5. Kok opp og la det trekke i ca. 10 minutter. Smak til med salt.
Serveres med kokte poteter.
Oppskriften er hentet fra Matprat.no
Denne saken ble første gang publisert 01/03 2012, og sist oppdatert 30/04 2017.