Finnbiff er en klassisk, god middagsgryte. Reinsdyrgryten passer like godt til søndagsmiddag som til fest.

Porsjoner: 4

Ingredienser:
  • 750 g reinsdyrskav
  • 2 ss margarin til steking
  • 1 stk purre
  • 3 dl vann
  • 300 g frisk sjampinjong
  • 5 ss lettrømme
  • 1 dl melk
  • 2 ss hvetemel
  • 4 stk einebær
  • 3 ss solbærsaft
  • ½ ts pepper
  • 1 ts salt

  • Slik gjør du:

    1. Halvtin finnbiffen og stek den raskt på sterk varme. Brun små porsjoner av gangen og ha over i en gryte.

    2. Rens og del purren i biter. Tilsett i gryta og hell over vannet. Kok opp og la det trekke i ca. 30 minutter.

    3. Rens og del soppen i båter og fres lett i panna før den tilsettes gryta.

    4. Rør sammen rømme, melk og hvetemel og ha det over i gryta sammen med einebær, solbærsaft og pepper.

    5. Kok opp og la det trekke i ca. 10 minutter. Smak til med salt.

    Serveres med kokte poteter.

    Oppskriften er hentet fra Matprat.no

Les hele saken
Les alt om:

Inger-Lise Kvås, redaksjonsjef

Vi setter stor pris på kommentarer og innspill i debattene våre. Vær forsiktig med personangrep og sjikane og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor. Takk for at du bidrar i debatten!