Her er det mye smak! Baconkylling er servert med fargerike grønnsaker, sopp og løk i fløtesaus og kokte eller bakte poteter.

Porsjoner: 4

Ingredienser
  • 4 stk kyllingbryst (med skinn og vingeben) , evt. kyllinglår
  • 4 skive bacon
  • 1 ts salt
  • 2 krm pepper
  • ca. 300 g frisk sjampinjong eller skogsopp
  • 2 stk løk
  • 4 ss smør
  • 4 dl kremfløte
  • 4 ts soyasaus
  • Tilbehør:
  • bakte eller kokte poteter
  • brokkoli, blomkål eller salat
  • Slik gjør du

    1. Dryss salt og pepper over kyllingstykkene. Strekk baconskivene litt og surr dem rundt kyllingstykkene.

    2. Skrell løken og skjær den i tynne båter. Del opp soppen i passe biter.

    3. Brun smøret i en stekepanne. Legg i kyllingstykkene og stek dem lett på begge sider til de begynner å få farge.

    4. Tilsett løk og sopp og stek videre et par minutter. Ha i fløte og soyasaus og la alt surre forsiktig i vel 10 minutter.

    Server med kokte eller bakte poteter, lettkokt brokkoli og blomkål.

    Husk at kyllinglår trenger lenger trekketid.

    Oppskriften er hentet fra Matprat.no

Les hele saken
Les alt om:

Inger-Lise Kvås, redaksjonsjef

Vi setter stor pris på kommentarer og innspill i debattene våre. Vær forsiktig med personangrep og sjikane og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor. Takk for at du bidrar i debatten!