Laurbærblad, rosmarin og balsamico gir retten en fin karakter, og du får en deilig middagsgryte.

Porsjoner: 4

Ingredienser
  • 500 g mørbrad av storfe
  • 4 dl kjøttbuljong (utblandet)
  • 2 stk laurbærblad
  • 1 ss finhakket frisk rosmarin
  • 2 ss balsamicoeddik
  • 2 stk potet
  • 1 stk pastinakk
  • 4 stk sjalottløk
  • 250 g brokkoli
  • 1 ts maisstivelse (maizena)
  • 1 ts salt
  • 1 ts pepper
  • 200 g basmatiris
  • Slik gjør du

    1. Skjær kjøttet biter på ca. 2 x 2 cm.

    2. Kok opp buljong, laurbærbland, rosmarin og balsamico i en gryte. Ha i kjøttet og la det koke under lokk i 20 minutter.

    3. Skrell poteter og pastinakk og skjær dem i biter på 2 x 2 cm. Ha dem over i gryten og la det koke i 10 minutter til. Kok ris etter anvisning på pakken.

    4. Skjær sjalottløk og brokkoli i biter. Legg dem i gryten og la det koke ytterligere i 3 til 4 minutter.

    5. Rør maizenna ut i litt vann og rør det ned i gryten i en tynn stråle. Kok opp og smak til med salt og pepper.

    Server gryteretten med kokt ris.

    Oppskriften er hentet fra Matprat.no

Les hele saken
Les alt om:

Inger-Lise Kvås, redaksjonsjef

Vi setter stor pris på kommentarer og innspill i debattene våre. Vær forsiktig med personangrep og sjikane og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor. Takk for at du bidrar i debatten!