Dagens rett: Karrigryte

Karri er en av de vanligste krydderblandingene i verden.

Dagens rett: Karrigryte
Dagens rett: Karrigryte
Sist oppdatert
Karri stammer opprinnelig fra det Indiske kjøkken. En enkel smak av India kan få mange til å smile og få tankene til å vandre til eksotiske kryddermarkeder.

Porsjoner: 4

Ingredienser
  • 4 stk kyllingfilet i biter
  • 3 ss hot curry
  • 2 ss rapsolje til steking
  • 10 stk sjalottløk , grovhakket
  • 3 båt hvitløk , finhakket
  • 2 stk rød paprika , i strimler
  • 1 stk purre , i skiver
  • 1 l hønsebuljong (utblandet)
  • 1 ts salt
  • 2 ts pepper
  • Slik gjør du

    1. Brun kyllingbitene sammen med hot curry. Ha i løk, hvitløk, paprika og purre og la det surre 2-3 minutter.

    2. Tilsett buljong og la gryta trekke i 10 minutter.

    3. Smak til med salt og pepper.

    Serveres med grovt brød.

    Oppskriften er hentet fra Matprat.no

Denne saken ble første gang publisert 29/01 2012, og sist oppdatert 30/04 2017.

Les også