Denne oppskriften er imidlertid tilpasset den norske hverdagen.

Porsjoner: 4

Ingredienser
  • 1 ½ dl jasminris eller annen ris
  • 4 stk kyllingfilet
  • 2 ss rapsolje
  • ½ stk purre
  • 1 stk rød paprika
  • ca. 150 g frisk sjampinjong
  • 1 ½ dl dypfryste erter
  • ca. 2 dl rensede reker (kan sløyfes)
  • 4 ss soyasaus
  • 4 stk egg
  • Slik gjør du

    1. Kok ris etter anvisning på pakken eller bruk risrester fra gårsdagens middag. Skjær kyllingfiletene i strimler og stek dem i oljen i en panne. Skjær purre og paprika i biter og sjampinjong i skiver, og ha det i pannen sammen med kyllingen.

    2. Ha i risen og stek videre. Rør godt, slik at det ikke fester seg til pannen. Tilsett erter og reker. La alt bli gjennomvarmt.

    3. Visp eggene lett sammen og slå dem over i pannen. Rør om, slik at eggemassen blir fordelt. Hell over soyasaus like før servering eller server det ved siden av.

    Stekt ris med kylling smaker godt med brød til. Retten kan gjerne varieres med andre grønnsaker.

    Oppskriften er hentet fra Matprat.no

Les hele saken
Les alt om:

Inger-Lise Kvås, redaksjonsjef

Vi setter stor pris på kommentarer og innspill i debattene våre. Vær forsiktig med personangrep og sjikane og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor. Takk for at du bidrar i debatten!