Med denne oppskriften er det til og med sunt. Lær deg teknikken og eksperimenter med ulike smakskombinasjoner. Kanskje du til og med kan invitere venner til et hyggelig vårrull-verksted?

Porsjoner: 6

Ingredienser
  • 400 g kyllingkjøttdeig
  • 1 ss rapsolje
  • 200 g finsnittet hodekål
  • 1 stk finhakket løk
  • 1 ss rapsolje
  • 1 stk revet gulrot
  • 3 ss søt chilisaus
  • 1 ss soyasaus
  • 1 ss fiskesaus (asiatisk)
  • 12 blad filodeig
  • 3 ss rapsolje til pensling
  • vann til "liming"
  • Slik gjør du

    1. Fres løk i litt olje til den er blank i en gryte. Tilsett strimlet hodekål og stek til den er myk, ca. 3 minutter. Bland i revne gulrøtter, soyasaus, fiskesaus og søt chilisaus.

    2. Stek kyllingkjøttdeig i litt olje, og bland den med grønnsakene. Avkjøl kjøtt- og grønnsaksblandingen.

    3. Legg et vårrullflak på arbeidsbenken (kutt evt filodeigen til i kvadrater à 25 x 25 cm) med en av spissene vendt mot deg.

    4. Fordel 1-2 ss av fyllet litt inn på vårrullflaket. Rull sammen til cirka halvveis inn på flaket. Brett de to hjørnene inn mot midten og rull vårrullen tett sammen. Lim den siste spissen med vann. Gjenta med resten av flakene og fyllet.

    5. Legg vårrullene med skjøten ned på en stekeplate med bakepapir og pensle dem med olje. Stek vårrullene på 225 °C i ca. 10 minutter.

    Server med ris, salat og litt ananassalsa.

    Oppskriften er hentet fra Matprat.no

Les hele saken
Les alt om:

Inger-Lise Kvås, redaksjonsjef

Vi setter stor pris på kommentarer og innspill i debattene våre. Vær forsiktig med personangrep og sjikane og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor. Takk for at du bidrar i debatten!