Den sur-søte sausen lager du enkelt selv.

Porsjoner: 4

Ingredienser
  • 2 stk grillet kylling (850 grams råvekt)
  • 2 båt presset hvitløk
  • 2 ss finrevet frisk ingefær ,evt. litt malt ingefær
  • 2 stk snittet purre
  • 1 stk rød paprika
  • 2 boks hermetisk ananas i ringer (liten boks)
  • 4 dl dypfryste erter
  • Sur-søt saus:
  • 4 ss soyasaus
  • 2 dl eplemost
  • kraft fra ananasboksen (samme mengde som eplemost)
  • 2 ss vineddik
  • 2 ss brunt sukker
  • 2 ts maisstivelse (maizena)
  • Slik gjør du

    1. Fjerne eventuelt skinnet på grillet kylling og skjær kjøttet i passe store biter.

    2. Gjør klar grønnsaker og ingredienser til sur-søt saus.

    3. Fres hvitløk og ingefær i olje i en wok. Ha i purre, paprika og ananas som er delt opp i passe store biter. La det frese et minutt. Ha i kyllingkjøtt i biter og erter. La det bli varmt.

    4. Rør sammen alle ingrediensene til sausen og kok opp.

    Server den lettvinte kyllinggryten ed ris.

    Oppskriften er hentet fra Matprat.no

Les hele saken
Les alt om:

Inger-Lise Kvås, redaksjonsjef

Vi setter stor pris på kommentarer og innspill i debattene våre. Vær forsiktig med personangrep og sjikane og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor. Takk for at du bidrar i debatten!