Dagens rett: Lammelår i kokegrop
Kokegrop er en eldgammel kokemetode hvor du koker kjøttet i en grop i bakken.
Mer naturlig kjele for tilberedning skal du lete lenge etter. En kokegrop består av et hull i bakken, et bål, noen runde steiner og torv på toppen.
Porsjoner: 12
Ingredienser
Porsjoner: 12
Ingredienser
- 2 stk lammelår
- 1 beger seterrømme
- 2 ss sitronsaft
- 4 båt hakket hvitløk
- 4 ss hakket frisk timian
- 3 ts salt
- 2 ts kvernet sort pepper
- 6 blad bjørkeløv
- Slik gjør du
1. Forbered kokegropen og varm steinene som fortalt i artikkelen.
2. Gni inn lårene rikelig med rømme, sitronsaft, hvitløk, timian, salt, pepper og blader fra bjørk.
3. Pakk dem i 10 lag grill-/aluminiumsfolie slik at kjøttet blir beskyttet fra jord eller sand og kjøttsaften bevares i kjøttet.
4. Legg lammelårene ved siden av hverandre i gropen når den er varm og dekk dem med stein.
5. Dekk til med hele torv.
6. Etter ca. 2 timer og 15 minutter er lårene klare. Store lår trenger 10-15 minutter lengre koketid. Ta opp lammelårene fra gropen og la de hvile 15-20 minutter i aluminiumsfolien før du skjærer opp kjøttet.
Oppskriften er hentet fra Matprat.no
Denne saken ble første gang publisert 19/01 2012, og sist oppdatert 30/04 2017.