Mer naturlig kjele for tilberedning skal du lete lenge etter. En kokegrop består av et hull i bakken, et bål, noen runde steiner og torv på toppen.

Porsjoner: 12

Ingredienser
  • 2 stk lammelår
  • 1 beger seterrømme
  • 2 ss sitronsaft
  • 4 båt hakket hvitløk
  • 4 ss hakket frisk timian
  • 3 ts salt
  • 2 ts kvernet sort pepper
  • 6 blad bjørkeløv
  • Slik gjør du

    1. Forbered kokegropen og varm steinene som fortalt i artikkelen.

    2. Gni inn lårene rikelig med rømme, sitronsaft, hvitløk, timian, salt, pepper og blader fra bjørk.

    3. Pakk dem i 10 lag grill-/aluminiumsfolie slik at kjøttet blir beskyttet fra jord eller sand og kjøttsaften bevares i kjøttet.

    4. Legg lammelårene ved siden av hverandre i gropen når den er varm og dekk dem med stein.

    5. Dekk til med hele torv.

    6. Etter ca. 2 timer og 15 minutter er lårene klare. Store lår trenger 10-15 minutter lengre koketid. Ta opp lammelårene fra gropen og la de hvile 15-20 minutter i aluminiumsfolien før du skjærer opp kjøttet.

    Oppskriften er hentet fra Matprat.no

Les hele saken
Les alt om:

Inger-Lise Kvås, redaksjonsjef

Vi setter stor pris på kommentarer og innspill i debattene våre. Vær forsiktig med personangrep og sjikane og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor. Takk for at du bidrar i debatten!