Dagens rett: Finnbiff med ostesaus
Finnbiff er et rask og lettbrukt produkt av reinsdyr.
Finnbiff kan varieres på mange måter og her serveres det i kombinasjon med en god ostesaus.
Porsjoner: 4
Ingredienser
Porsjoner: 4
Ingredienser
- 500 g reinsdyrskav
- 1 ts salt
- ½ ts pepper
- 2 ss margarin til steking
- 1 beger baconost , 200 g
- 150 g sopp evt. hermetiske
- 2 dl kjøttkraft eller buljong
- Slik gjør du
1. Surr halvtint finnbiff i en varm panne. Dryss over litt salt og pepper. Vær forsiktig med saltet, da osten er litt salt.
2. Tilsett sopp skåret i skiver eller båter og la dem surre med. Ha i ost og kraft og rør forsiktig til osten har smeltet.
3. La gryten surre på svak varme til alt er godt blandet.
Server med nykokte poteter, rosenkål og rørte tyttebær.
Oppskriften er hentet fra Matprat.no
Denne saken ble første gang publisert 15/01 2012, og sist oppdatert 30/04 2017.